Европол, националните полицейски сили в Испания, Дания и Великобритания са

...
Европол, националните полицейски сили в Испания, Дания и Великобритания са
Коментари Харесай

Европол арестува петима заподозрени за мащабно ТВ пиратство

Европол, националните полицейски сили в Испания, Дания и Англия са осъществили интернационална антипиратска интервенция. В резултат са задържани петима обвинени и е оголен огромен интернационален противозаконен IPTV бизнес, оповестиха от Irdeto, компанията, фокусирана върху борбатата с видеопиратството.

 Irdeto

Снимка: Irdeto

Испанската национална полиция е оповестила триумфа на най-голямото до момента следствие на световен противозаконен бизнес за поточно лъчение на IP телевизионно наличие. В интервенцията, ръководена точно от испанската полиция в съдействие с полицейски сили от Англия, Дания, Европол, британската Висша лига и Irdeto, са били обискирани 14 места. В резултат са били задържани петима, които са упрекнати за присъединяване в незаконна организация, кражба на интелектуална благосъстоятелност, измами и пране на пари.

Трима от задържаните са живели в първокласно жилище в южния испански район Коста дел Сол, като са имали и 7 първокласни коли. Печалбата от противозаконните интервенции е разрешавала на групата да води този първокласен метод на живот. Полицията счита, че групата е осъществила облага от над 8 милиона евро от 2013 година до момента.

Разследването разкрива слона интернационална софтуерна инфраструктура, която е поддържала противозаконния IPTV бизнес. Тя е обхващала общо 11 сървърни ферми, разпределени в целия свят, като в някои от тях е имало повече от 44 сървъра. Акцията е довела до затварянето на противозаконен бизнес с IPTV излъчвания, даващи достъп до над 800 телевизионни канали на клиенти в над 30 страни, които са плащали месечна такса най-малко 40 евро. Фирмата е имала няколко профила в обществените мрежи, посредством които е промотирала услугите и е привличала нови консуматори.

Разследването е почнало в края на 2015 година, като е било инициирано от Висшата лига като част от световните й старания в борбата против противозаконното онлайн разпространяване на нейното наличие. Фокусът е бил върху уеб страница, основан в Малага, който е предложил IPTV абонаменти с достъп до голям брой интернационалните платени канали. Впоследствие е разкрито, че уебсайтът е бил следен от профилирана интернационална незаконна организация с наличие в Испания, Дания, Англия, Латвия, Нидерландия и Кипър.

„ Успехът на това следствие е още един образец за извънредно авторитетната световна антипиратска стратегия на Висшата лига. Ние реализираме невиждани триумфи в отбраната на нашите медийни права, посредством правосъдни заповеди за блокиране на противозаконни предавания и многочислени дейности против снабдители на нелегално наличие от Висшата лига, което води до огромни присъди “, съобщи шефът на правната работа на Висшата лига Кевин Плъмб.

„ Подкрепата на управляващите е от решаващо значение в битката ни с пиратството и сме доста признателни на всички организации, които изиграха основна роля в тази интервенция, изключително на испанската национална полиция за воденето на това взаимно следствие. Ще продължим да влагаме в най-съвременни технологии и да работим с правоприлагащите органи и други заинтригувани страни по света, с цел да защитим нашите права “, прибавя той.

Установено е, че противозаконната интервенция от време на време е сменяла сървърите, създавайки нови уеб страници в опит да не бъде засечена от правоприлагащите органи.

За да симулират правда на противозаконния бизнес и да изперат облагите, те основават сдружения с правна активност и с корпоративна цел, обвързвана с даването на телекомуникационни услуги, интернет и хардуер. От една страна, те са разполагали с нужната техническа и софтуерна инфраструктура, с цел да извършват своите законни действия на оператори на оптична съгласуваност, както и нба противозаконната активност (незаконни абонаменти за IPTV. От друга страна, фактът, че те са били утвърдени за оператори на фибро-оптична съгласуваност им е служела като мотив пред клиентите, които да имат вяра, че доставчикът е акредитиран да популяризира задграничните канали.

По време на интервенцията е изчислено, че компанията е осъществила към 8 милиона евро, като задържаните в Испания са живели в първокласни жилища на брега на Малага. Като част от интервенцията полицията е конфискувала 12 автомобила от висок клас и недвижими парцели, блокирала е банкови сметки. От задържаните петима души трима са задържани в Испания.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР