Netflix, Amazon, Apple и другите медийни гиганти са проявили преди

...
Netflix, Amazon, Apple и другите медийни гиганти са проявили преди
Коментари Харесай

Netflix и телекомите вече активно си говорят

Netflix, Amazon, Apple и другите медийни колоси са показали преди 5 години цялостно отвращение да си приказват с водещите телекомуникационни оператори, най-малко по метода, по който го вършат през днешния ден, съобщи Станислав Георгиев, ръководител на Webit Digital Entertainment and Media Summit (DEMS). От позиция на своята позиция на началник на A1 Group Media Broadcast, заемана от него от септември 2014 година до януари тази година, той добави, че онлайн колосите са трансформирали своята позиция преди 2 години. Днес те обезверено се нуждаят от разширение на своето наличие в партньорство с телекомите. Съветът на Георгиев към операторите е, че те би трябвало да се възползват от новата обстановка.

Ингмар Шмид, старши управител за ТВ портфолиото на Swisscom, добави, че през днешния ден телекомуникационните компании, в това число Swisscom, към този момент са отворени към такова съдействие. Георгиев счита, че телекомите знаят по какъв начин да започват ТВ услуги и са фокусирани върху широколентовия достъп. Компании като Deutsche Telekom вършат много забавни неща в тази тенденция, като телевизионните услуги по принцип не били печеливши и трябвало да се съчетават в пакети с различен вид услуги.

Същевременно основният изпълнителен шеф на А1 Group Томас Арнолднер, съобщи, че Европа би трябвало стане по-конкурентоспособна, с цел да резервира своя висок стандарт на живот. „ Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощност и конкурентоспособност, и е доста значимо да запазим тази конкурентоспособност, в случай че желаеме да съхраним досегашния стандарт на живот, с който сме свикнали”, сподели Томас Арнолднер на Webit 2019 по време на панела „ Визия за Европа 2030 и по какъв начин да предпазим бизнеса и потребителите”, в който взеха присъединяване представители на още две огромни европейския компании – Siemens и Airbus.

Според Томас Арнолднер, има 3 условия, с цел да може Старият континент да стане конкурентен на останалите пазари: по-малко регулации, по-бързо взимане на решения и възстановяване на образованието. В момента Европа изостава от Съединени американски щати и Китай във връзка с напредък и основни технологии, като изкуствения разсъдък да вземем за пример. Ключов фактор за намаляването на това закъснение е въвеждането на ново потомство мобилни мрежи като 5G. „ Те ще трансформират метода, по който се създава и доставя наличие, метода на другарство и като цяло бизнес средата в Европа. Но това не може да стане без помощта на локалните регулатори, които лицензират и дават честоти на фирмите “, разяснява шефът на A1 Group.

 основният изпълнителен шеф на А1 Group Томас Арнолднер. Снимка: А1 България

основният изпълнителен шеф на А1 Group Томас Арнолднер

Именно регулациите са една от огромните бариери пред развиването на технологиите в Европа. „ В Европейски Съюз има доста сполучливи интернационалните компании и надарени фрагменти, само че тежките регулации вършат европейските софтуерни компании неконкурентни на фирмите от Съединени американски щати и Китай, където е доста по-лесно да се развие високотехнологичен бизнес. Тук идва и опцията да се вкарват нови технологии, без това да лишава доста време за взимане на нужните утвърждения и позволения от съответните държавни органи “, добави той.

Третият значим фактор, съгласно Арнолднер, е възстановяване на образованието. В този детайл се включва както дигитализацията на процеса на учене, по този начин и по-сериозно включване на технологиите в самия учебен материал.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР