В писмо до Министерството на здравеопазването и премиера Бойко Борисов

...
В писмо до Министерството на здравеопазването и премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Медицинските работници искат заплати накуп

В писмо до Министерството на здравеопазването и премиера Бойко Борисов от Синдиката на медицинските експерти упорстват медицинският личен състав, който ще бъде на първа линия при пораждане на изключителна епидемиологична обстановка по отношение на ковид, да получи в допълнение възнаграждение и придобивки за работата, която ще би трябвало да извърши, оповестиха от БНР.

Сестрите упорстват и за в допълнение възнаграждение. От синдиката упорстват и за спомагателен отпуск за медицинските експерти, като отплата за времето, през което са били под карантина.

Председателят на синдиката Мая Илиева съобщи, че лекарите, които лекуват пациенти, които са в рисков фактор, би трябвало да получат в допълнение пет брутни работни заплати за времето, което са работили.

" Колко коства, съгласно вас, животът на един медицински експерт, даже е малко. Да не приказваме, че доста от работодателите към този момент по този начин или другояче пускат заявления и търсят доброволци, вършат описи, несъмнено, против в допълнение възнаграждение ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР