В пети клас се променят не само децата. Променя се

...
В пети клас се променят не само децата. Променя се
Коментари Харесай

Ето кога трябва да обясним на децата си всичко за секса, алкохола, цигарите и наркотиците

В пети клас се трансформират освен децата. Променя се и средата, в която те учат, връзките им с родителите и учителите, организацията на живота в учебно заведение, се обобщава в новото издание на Наръчника за родители "Добре пристигнали в пети клас ", квалифицирано от асоциацията "Родители " за фамилиите с петокласници през образователната 2019/2020 година.

До четвърти клас децата имат един главен преподавател, който е с тях съвсем от самото начало. Началният преподавател извършва функционалностите на учител и педагог. За множеството деца сред първи и четвърти клас началният преподавател се трансформира в нещо като още един родител. В пети клас обаче цялата тази ясна конструкция на престижа и обгрижеността се трансформира. Децата навлизат в нов стадий от порастване и едно от провокациите е и неналичието на един главен преподавател. На негово място се появява класен началник, който в най-хубавия случай има пет-шест часа седмично с децата. През останалото време, а то е почти пет пъти повече, те са с други учители. Това основава у децата чувство за "невидимост ", което може да докара както до възприятие на комплицираност, напрежение и тревога, по този начин и до замайване от възприятието за независимост - "вече мога да върша каквото си желая и няма кой да ме види ", означават специалистите, подготвили изданието.

В пети клас самостоятелният метод към учениците е сменен от нови правила и правила. Класният началник за разлика от началния преподавател до четвърти клас преподава на разнообразни класове. В взаимозависимост от предмета, който води, той може да има от 100 до 200 възпитаници в другите класове. По тази причина му е належащо повече време, с цел да опознае всяко дете от класа. Хубавото е, че има разнообразни разновидности този развой на доближаване да бъде улеснен и съкратен във времето посредством разнообразни класни и извънкласни форми - вървене на кино, на спектакъл, образуване на спортни празници.

Преминаването от един преподавател към доста е много сериозна смяна и за родителите. Това е главната причина за по-трудното приемане на противоположна връзка от учителите за резултатите на детето и най-много на какво се дължи спадът на триумфа или пък достиженията - още една внезапна смяна, която децата доста мъчно схващат или пък просто го одобряват като даденост. Голям % от децата до четвърти клас получават най-вече шестици като тласък за напъните, които поставят, а в пети клас в бележника им се появяват всички оценки от 2 до 6, без в детайли пояснение за какво се случва това. Затова родителите, дружно с детето, би трябвало да подредят условията на новите преподаватели, с цел да няма напрежение и терзание. Обяснете на детето позитивната страна на това да има доста преподаватели, предлагат специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР