В петъчния ден Новак Джокович показа признаци за физически дискомфорт,

...
В петъчния ден Новак Джокович показа признаци за физически дискомфорт,
Коментари Харесай

Джокович след полуфинала с Фриц: Не искам да съм песимист, но днес не се чувствах добре

В петъчния ден Новак Джокович сподели признаци за физически дискомфорт, откакто на няколко пъти по време на дуела си против Даниил Медведев в Торино той имаше потребност от повече време, с цел да си поеме въздух сред разиграванията, а в една от почивките едната му ръка бе видяна да трепери. След края на срещата сърбинът успокои почитателите си, че не става въпрос за заболяване или травма, а за безсилие, подбудено от продължителните замени с Медведев. По време на днешния си полуфинален конфликт против Тейлър Фриц той още веднъж не бе в най-хубавата си физическа кондиция, само че все пак съумя да измъкне крайната победа след два тайбрека.

" Първо, желая да изкажа благодарности към публиката за поддръжката - тя се усети изключително мощно в края на втория сет. Надявам се да сте се насладили на времето си в залата. Не желая да съм черноглед, само че през днешния ден не се усещах добре, изключително в размените от главната линия. Очаквам от себе си да бъда на друго равнище. За моя наслада, във значимите моменти успявах да плана желанията му, да запазя самообладание и в последна сметка да завърша мача в своя изгода. Не са доста моментите, в които имам опцията да споделям тези страсти с децата си. Надявам се да са наясно с това какво се случва ", разяснява в изявлението си на корта Джокович, който завоюва пред погледа на сина си Стефан и щерка си Тара.

" Физическото ми положение явно е друго от огромна част от останалите ми мачове, в които влизам доста по-свеж ", добави на последвалата си конференция петкратният първенец в шампионата. " След вчерашната си борба с Медведев, траяла над три часа, усещах краката си тежки в известна степен, малко по-трудно ми беше да се движа спрямо предходните дни и седмици. Знаех, че няма да бъда изключително пресен на старта на дуела и че ще би трябвало да намеря метод да приспособя играта си поради лимитираното си време за реакция. Не се усещах доста добре, само че не бях и прекомерно зле. Даже в противен случай - бях подготвен да играя още един сет, в случай че се беше наложило ", изясни Ноле.

Източник: We Love Tennis

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР