В пет поредни дни 19-то издание на Празници на изкуствата

...
В пет поредни дни 19-то издание на Празници на изкуствата
Коментари Харесай

Празниците на изкуствата “Парцалев -2023” бяха открити от кмета на Левски Любка Александрова

В пет следващи дни 19-то издание на Празници на изкуствата “Парцалев-2023 ” ще даде опция на жителите и гостите на град Левски да съпреживеят вълнуващи срещи с изкуството в многочислените му проявления на сцената на НЧ “Георги Парцалев-1901 ” гр. Левски и в Летния спектакъл към читалището.

Любка Александрова: Радвам се,че дружно ще дадем старта на едни прелестни Парцалевите празници.За мен е постоянно наслаждение,когато застана пред вас да открия едно от най - значимите,най-значимите културни събития в нашата община.Левчалии обичаме Парцалев и чакаме с неспокойствие дните,когато гледаме неговите филми, когато си спомняме за неговите функции и постановките,в които е взел участие.И най-много чувството,че е част от нас и е постоянно в сърцата ни… ”

Кметът на Община Левски Любка Александрова изрази насладата си,че тази година Празниците на изкуствата “Парцалев-2023 ”се откриват с документален филм за великия,един от най-обичаните ни съграждани и любим на народа Георги Парцалев.

„ Хора,като Парцалев се раждат рядко,но паметта за тях остава безконечна! ”, означи госпожа Александрова и пожела на всички вълнуваща среща с изкуството.

Председателят на читалищното настоятелство Снежина Любенова заяви,че Община Левски афишира Първи народен книжовен конкурс за комизъм и ирония „ С ОБИЧ ЗА ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ – БЪЛГАРСКИЯТ РИЦАР НА СМЕХА ” отдаден на огромния български актьор, Георги Парцалев, като част от празниците на изкуствата в родния град Левски.Информация за статута ще бъде оповестена на уеб страницата на Община Левски, НЧ “Георги Парцалев-1901 ” гр. Левски и Информационния център в град Левски.

Документалният филм “Парцалев ”на кино къща " Корунд Х " с режисьор доцент доктор Валентина Фиданова-Коларова, сценаристипроф. доктор Марин Дамянов и журналиста Пенчо Ковачев, продуцент Христо Христов и оператор проф. доктор Цветан Недков беше извънредно вълнуваща среща с неповторимия Парцалев, със спомените в сърцата на хората, които го обичат, спаметта за индивида, заслужил обичта и признанието на народа.
Филмът е основан с подкрeпата наНационалния кино център към Министерството на културата и скопродуцент Българска национална телевизия.

Продуцентътна кино лентата Христо Христов изрече своята безкрайна признателност на Община Левски, НЧ “Георги Парцалев-1901 ” гр. Левски и всички спомогнали за основаването на кино лентата. Кметът на общината Любка Александрова благодари на основателите на кино лентата за правилния нюх към великия артист и извънредно добър човек Георги Парцалев.



Продуцентътна кино лентата Христо Христов получи Специален плакет за Празници на изкуствата “Парцалев-2023 ”.

Тази вечерХилда Казасян и Плевенската филхармония ще гостуват с програмата “Да послушаме кино ” в Летния спектакъл при НЧ “Георги Парцалев-1901 ” гр. Левскиот 21:00 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР