В периода от 16 до 18 юни 2023г. в Гранд

...
В периода от 16 до 18 юни 2023г. в Гранд
Коментари Харесай

УСБАЛ по онкология организира XIII Научна конференция

В интервала от 16 до 18 юни 2023г. в „ Гранд хотел Пловдив “ ще се проведе  обичайна за „ УСБАЛ по онкология “ ЕАД – „ XIII Научна конференция по онкология “,  която е акредитирана от Българският лекарски съюз с 21 кредитни точки за лектори и с 11 точки за всички участници. Това оповестиха от лечебното заведение.

Модератори на научни сесии, както и имената на част от гост  лекторите са следните:

Професор доктор Елена Пиперкова - водещ експерт в региона на ядрената медицина, член на ЕАNM, ESMO, BUON, Българската асоциация по радиология и Нуклеарна медицина и други Член на публицистичната гилдия на списания „ Рентгенология и Радиология ”, „ Онкология ”, „ Hellenic J Nuc Med., „ World J Nuc Med ” и други Професор доктор Елена Пиперкова е почетен ръководител на Българското сдружение по ядрена медицина. Участва в основаването на Националния стандарт по Нуклеарна медицина, в „ Стратегията за развиването на ядрената медицина “ у нас, построяването на ПЕТ/КТ (РЕТ/СТ) центрове и Циклотрон в България.

Професор доктор Иглика Михайлова - шеф Клиника по Лъчелечение към „ УСБАЛ по онкология “ – София, специализирала в Безансон - Франция и по линия на Международната Агенция по Атомна Енергетика в Прага – Чешка република през 2009 година Участва в публицистичния съвет на „ Reports of practical Oncology and Radiotherapy ”. Членува в Българско Онкологично Национално Дружество, Българска Национална Асоциация по Онкология, European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO), Гилдия на лъчетерапевтите в България.

Професор доктор Здравка Валерианова – началник на Национален Раков Регистър, член на Българската национална асоциация по онкология, член на Научно сдружение по онкология, член на Balkan Union of Oncology. Професор Валерианова е гост-лектор на национални и интернационалните научни конгреси в Гърция, Турция, Сърбия и Италия. Член на Редакционната гилдия на Journal of BUON.

Един от модераторите е и нашата млада звезда в региона на здравната онкология - доцент доктор Ася Консулова - член на ESMO, ECCO и ASCO, народен координатор на Европейската Инициатива за качествено лекуване на пациенти с белодробен карцином и Европейската мрежа за лекуване на младежи и младежи с карциномни заболявания, ръководител на съдружие „ Жените в онкологията “ – България.

В Конференцията като гост-лектори ще вземат присъединяване и професор доктор Никола Владов - Началник Клиника жлъчно-чернодробна хирургия и трансплантология, ВМА-София, както и професор доктор Крум Кацаров - Началник клиника гастроентерология към ВМА-София.

С решение на Медицински съвет са подхванати и дейности по смяна на името на лечебното заведение от „ УСБАЛ по онкология ЕАД “ на УСБАЛО „ Проф. Иван Черноземски “ ЕАД, като са изпратени писма до Министерство на здравеопазването за пускане на процедура.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР