В периода 20 -27 юни 2023 г. проф. д-р Добромир

...
В периода 20 -27 юни 2023 г. проф. д-р Добромир
Коментари Харесай

Ректорът на МУ - Плевен проф. Димитров беше на работно посещение в Япония

В интервала 20 -27 юни 2023 година проф. доктор Добромир Димитров бе на работно посещаване в Япония по покана на проф. доктор Кеничиро Хасуми, ръководител на Медицинска корпорация „ Шукокай “, създател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор Хонорис Кауза на Медицински университет – Плевен. Ректорът е посетил Клиниката на проф. Кеничиро Хасуми в Токио, с цел да се запознае с методите на лекуване и терапия с автоложната лечебна противоракова ваксина (HITV). Участие в срещата сред представителите на МУ-Плевен с управлението на Медицинска корпорация „ Шукокай “ е взела и Н. Пр. Посланик Мариета Арабаджиева.



През м. октомври 2023 година по време на XX Международна студентска конференция проф. Добромир Димитров и проф. Кеничиро Хасуми ще подпишат партньорско съглашение за период от 5 години за взаимни проучвания в МУ-Плевен в лекуването с автоложната лечебна противоракова ваксина (HITV). България ще е единствената страна от Източна Европа, в която ще се ползва противораковата ваксина на Фондация Хасуми, а в Западна Европа това е Германия.

В Токио представителите на МУ-Плевен са взели присъединяване в Изложение на висшето обучение в Европа, като са провели срещи с японски кандидат-студенти и техните родители. Университетът в Плевен е пионер във въвеждането на англоезично образование по Медицина за задгранични студенти от над 45 страни по света. Чуждестранните студенти от Япония, учащи се в Плевен, се усилват през годините, а дипломираните към този момент са намерили сполучлива професионална реализация в Страната на изгряващото слънце.



От 2012 година МУ-Плевен поддържа дълготрайни партньорски връзки с Фондация Хасуми – България. Всяка година проф. Хасуми и водещи учени от Фондацията вземат участие в обичайна Международна студентска конференция в Плевен с пленарни лекции, с цел да срещнат академичната общественост с последните постижения в региона на имунологията и онкологията.



Проф. доктор Кеничиро Хасуми е създател на Международна изследователска фондация Хасуми – България (МИФХ-България) през 2006 година, както е и ръководител на МИФ - Хасуми в Съединени американски щати. През 2014 година Медицински университет – Плевен присъжда почетното звание „ Доктор Хонорис Кауза “ на проф. доктор Хасуми за изключителните му научни достижения и важен принос в региона на имунологията, имунологичната терапия на рака и създаването на лечебни противоракови ваксини.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР