В Пекин бе проведено изпитание на високоскоростния влак Фусин“ с

...
В Пекин бе проведено изпитание на високоскоростния влак Фусин“ с
Коментари Харесай

Китай тества успешно влак от ново поколение


В Пекин бе извършено тестване на високоскоростния трен „ Фусин “ с дължина 415 метра и оптималната скорост 350 км/ч. Според известието на китайската железопътна корпорация CRRC Tangshan тестването се организира за пръв път.

Новият първообраз на влака се състои от 16 вагона, което два пъти надвишава дължината на предходните модели на сходни високоскоростни влакове. Той може да транспортира над 1100 пасажера по едно и също време.

Предвижда се да бъдат осъществени 28 предварителни теста преди влакът да бъде пуснат в всеобщо произвеждане.

„ Фусин “ е трен от ново потомство. Той е напълно конструиран в Китай, употребява по-малко електричество и може да бъде експлоатиран по-дълго.

Към днешна дата оптималната скорост на придвижване на високоскоростните пътнически влакове в Поднебесната е 350 км/ч. През септември предходната година влакове с такава скорост бяха пуснати по най-оживеното направление Пекин-Шанхай. В течение единствено на един ден те транспортират по над половин милион пасажери.

Дължината на железопътните линии в Китай доближава 124 000 км, от тях над 22 000 са високоскоростни ж.п. автомагистрали. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР