В пазарджишката болница почина 43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с

...
В пазарджишката болница почина 43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с
Коментари Харесай

43-годишен мъж с коронавирус и придружаващи заболявания почина в Пазарджик

В пазарджишката болница умря 43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с COVD-19, заяви Нова телевизия, базирайки се на болничното заведение в Пазарджик.

Пациентът постъпил в Инфекциозно поделение на 29 март с грипоподобни признаци. Първата му проба за COVID-19 била негативна. В ранните часове на 2 април, откакто положението му се утежнява, е изместен в интензивния бранш.

Мъжъ е бил с прогресираща дихателна непълнота, която е довела до потребност от интубация и слагане на апаратна вентилация.

" В Ковид реанимацията са почнали нужните лечебни и диагностични мероприятия. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно съдействие с лекарите от Инфекциозно поделение съумяват да приложат лекуване, което да усъвършенства положението на 43-годишния мъж. Така се стига до отблъскване от апаратна вентилация с следваща сполучлива екстубация ", се споделя в известието на болничното заведение.

Състоянието на пациента е било устойчиво за повече от едно денонощие, само че тази заран внезапно се утежнява. Малко след 10 часа е умрял с тежка клинична картина на солидна белодробна емболия, е мнението на лекарите.

Мъжът е имал и съпътстващи болести -хипертония (високо кръвно) и незадоволително следен диабет. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР