В първия месец на годината, една от най-популярните певици у

...
В първия месец на годината, една от най-популярните певици у
Коментари Харесай

10 от най-емблематичните песни на Преслава

В първия месец на годината, една от най-популярните певици у нас сега – Преслава, отбелязва годишнина на сцената. Тя започва кариерата си на професионална певица през 2004 година и още през същата година печели премиите за дебют на година на Годишните музикални награди на телевизия Планета и тези на сп. „ Нов Фолк “.

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова и е родена е на 26 юни в град Добрич. Майка ѝ се споделя Янка, а татко ѝ – Кольо. Тя е приключила музикалното си обучение в локалното учебно заведение в Добрич, със компетентност фолклорно пеене, свирила е и на гъдулка. Започва да пее още от 15-годишна по заведенията с доста огромен триумф. В ученическите си години със свои съученици образуват оркестър и го кръщават „ Шанс “, а първият професионален оркестър, с който е работила, е групировка „ Мега “.

За началото на кариерата ѝ в „ Пайнер ” ѝ оказва помощ Милко Калайджиев. Първата ария на Преслава е дует с него, озаглавен „ Нежен рекет ”, и излиза напролет на 2004 година Тогава тя не употребява още артистичния си псевдоним и е единствено Петя. По-късно излиза и първата независима ария на Преслава – „ Тази нощ безумна ”, последвана и от дебютния ѝ албум, носещ на името на певицата.

Преслава е измежду най-награждаваните у нас реализатори, като нейните оценки са съвсем 60 на брой. Сред тях „ певица на годината ” на телевизия Планета за 2006 година, 2007 година, 2008 година, 2009 година, 2011 година, 2014 година, а през 2012 година тя печели премията „ Музикален кумир на годината ”.

В началото на 2016 година Преслава зае първото място в ранглиста, направена в формалната българска интернет страница на Евровизия, за това кой би трябвало да показа страната ни на европейската сцена тази година. Ето и 10 от нейните най-емблематични песни, подбрани от нас по случай юбилея ѝ на сцената.

1. Дяволско предпочитание, 2005

Награда за „ Хит на годината “ на телевизия Планета

2. Нямам право, 2005

3. И когато съмне, 2006

Награда за „ Хит на годината “ на телевизия Планета

4. Лъжа е, 2007

Награда за „ Песен на годината “ на телевизия Планета

5. Водка с разтуха, 2007

6. Новата ти, 2008

7. Жените след мен, 2010

8. Като за край, 2011

9. Режим „ Неприлична ”, 2013

Награда за „ Песен на годината “ на телевизия Планета

10. Ако на следващия ден ме губиш, 2015

Награда за „ Баладичен шлагер на годината “ на телевизия Планета

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР