В първата седмица на октомври ще има дебат в пленарната

...
В първата седмица на октомври ще има дебат в пленарната
Коментари Харесай

Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

" В първата седмица на октомври ще има спор в пленарната зала на европейския парламент за върховенството на закона България ", заяви евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в изявление за БиТиВи. По думите й подобен спор се прави за страни, които се намират в сериозно състояние.

Най-вероятно този спор ще завърши с резолюция и това ще има съществени последствия за България, може да докара в това число и до прекъсване на еврофондове. " Правителството да не си прави илюзии ", предложи Йончева.

Вчерашният спор в комисия LIBE беше извънредно значим, уточни Йовчева и открои, че той е посочил, че Механизмът по отношение на България продължава да съществува, деен е и никой не се ангажира с неговото отпадане- Така по отношение на страната ни може да има два механизма - един за всички страни от Европейски Съюз, който включва и наблюдаване на медийната независимост, и остарелият механизъм от 2006 година

Елена Йончева открои, че до този миг в никакъв случай министър председател, поканен на чуване в Екологичен потенциал, не е отказвал наличие, както направи предходната седмица Бойко Борисов и изпрати три дами като представители на страната.

Положителното, по думите на Йончева, е, че в Европейския парламент към този момент се приказва за върховенството на закона в България и то с помощта на митингите. Сравненията с Беларус са основателни, защото в България има властнически режим. Европа към този момент си отваря очите за това, съгласно Йончева. " В Брюксел доста добре знаят какъв е Борисов, само че мълчат... Борисов би трябвало да си отиде, само че и ние би трябвало да създадем всичко допустимо нови Борисовци да не се появяват ", разяснява евродепутатът.

Елена Йончева призна, че е разтревожена от процесите, които текат в Българска социалистическа партия. За първи път в Българска социалистическа партия, по думите на Йончева, няма спор и то при избор на водач на партията. Тези избори са доста странни, съобщи Йончева, която не желае социалистическата партия да върви по стъпките на Борисов и да стане сходна на ГЕРБ.

Не разбирам да вземем за пример за какво Българска социалистическа партия би трябвало да се причислява към митингите, това е най-голямата опозиционна партия, тя трябваше от дълго време да води тези митинги ", сподели Елена Йончева. Според нея това не се случва, тъй като хората не имат вяра, че този водач (Корнелия Нинова, бел.ред.) в действителност се бори против корупцията.

Елена Йончева уточни и че Нинова не е подписала нито един от трите сигнала, които са импортирани в прокуратурата, по аферата " Барселона ". А тя е значима, тъй като Борисов се опасява, че може да бъде разнищена на европейско равнище.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР