В първата публична лекция от образователната програма на РИМ-Бургас Опознай

...
В първата публична лекция от образователната програма на РИМ-Бургас Опознай
Коментари Харесай

Предстои публична лекция на РИМ-Бургас Опознай Бургас и Бургаския край“

В първата обществена лекция от просветителната стратегия на РИМ-Бургас " Опознай Бургас и Бургаския край " ще бъдат показани забавни обстоятелства за растителните типове в Странджа планина. Тя и прилежащото й Черноморско крайбрежие са едни от най-интересните във флористично отношение области на България. Флорогеографският комплекс на Странджа планина има неповторим за Европа темперамент. Разположена на биогеографски кръстопът, с изключение на реликтна евксинска флора, планината е приютила типове от средиземноморската, средноевропейската, балканската, евроазиатската, понтийско-централноазиатската и атлантическата група флорни детайли. Най-многобройни са субмедитеранските (от средиземноморската група) и средноевропейските типове растения.

Общият брой на растителните типове в Странджа планина е към 1670 - над 44% от типовете висши растения в България. Естествената горска растителност е добре съхранена и неповторима за страната.

Много други малко известни обстоятелства за дивата растителност на Странджа ще бъдат показани на 12 януари, петък, от 16.00 ч. в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР