Германия трябва да намери начини да убеди хората да се

...
Германия трябва да намери начини да убеди хората да се
Коментари Харесай

Шолц: Германия се нуждае от силен набор на военнослужещи, трябва хората да изберат кариера в армията


Германия би трябвало да откри способи да убеди хората да се записват за военна кариера, съобщи канцлерът Олаф Шолц, представен от The Economic Times.

Страната преглежда наборната военна работа като вероятен метод за подсилване на дълго подценяваната си защита в изискванията на напрежение с Русия.

" В последна сметка става въпрос за това по какъв начин можем да убедим задоволително дами и мъже да работят в Бундесвера и да намерят работа за себе си там ", съобщи Шолц по време на посещаване в Швеция.

Стокхолм още веднъж вкара наборна военна работа през 2017 година след анексирането на Крим от Русия.

Германският министър на защитата Борис Писториус, член на социалдемократите на Шолц, е упълномощил на своето министерство да изследва евентуални модели за военна тегоба.

В Швеция всяка година за военна тегоба се избират сред 5000 и 6000 млади мъже и дами, само че държавното управление желае да усили този брой до 10 000, което би означавало, че към един на всеки 10 младежи ще би трябвало да премине през главно образование.

Войната в Украйна провокира диспути в Германия по отношение на повторното въвеждане на системата, защото въоръжените сили на Бундесвера се борят с намаляването на броя на бойците. Берлин даде обещание невиждано усилване на защитата на страната. В Германия не се организира наборна военна работа от 2011 година насам.

Християндемократите (ХДС), главната опозиционна партия в Германия, се ангажираха да вкарат още веднъж военната работа, в случай че завоюват националните избори следващата година.

Писториус, чието министерство към момента не е показало своя документ с препоръчаните модели, преди този момент е определял шведската система като модел за подражателство. Швеция образова наборни бойци, само че употребява единствено толкоз доброволци, колкото са нужни на професионалната войска.

" Нито една страна няма съвършен модел и всички почитат другите страни, които употребяват разнообразни модели по разнообразни исторически аргументи ", съобщи шведският министър-председател Улф Кристершон след диалозите си с Шолц.

" Мисля, че за нас този модел работи добре “, заключи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР