В парламента днес се чуха всякакви инсинуации по темата Република

...
В парламента днес се чуха всякакви инсинуации по темата Република
Коментари Харесай

Премиерът Петков: 2.5 млрд. лева са откраднати от незаконни строежи, но вместо за тях - ние говорим за РСМ, която вече не е тема

В Народното събрание през днешния ден се чуха всевъзможни клевети по тематиката Република Северна Македония. Днес Министерски съвет взе недвусмислено решение и от тук насетне нито един политик не би трябвало да се упражнява с каквато и да е било реторика по тематиката. 

Това разгласи на бифинг след днешното постоянно съвещание на Министерски съвет министър председателят.  

" Ще ви изчета какво решение приехме през днешния ден:

" Министерски съвет взе решение по отношение на Република Северна Македония. Точка 1 - всяко предложение от страна на френското председателство на Европейския съюз, от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на договарянията на участието в Европейския съюз на Република Северна Македония и Република Албания, направена в границите на подготовката или на провеждането на съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители или на Съвета " Общи въпроси ", което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно от Постоянното посланичество на Република България към Европейския съюз на Комисията по външна политика на Народното събрание. Точка 2 - представителите на Република България в Комитета на непрекъснатите представители и в Съвета " Общи въпроси "  да не показват единодушие по предложенията в точка 1 до разискването им в Народното събрание, а при отхвърлянето им в Народното събрание да показват негативна позиция по тях "

Каквко значи това? Това значи, че към този момент нито един политик не може да внушава, че Министерски съвет ще вземе някакво решение за РСМ без то да е утвърдено от Народното събрание ", заяви мнистър-председателят. 

" Другото доста значимо нещо, което би трябвало да се каже, е че, от самото начало РСМ бе потребление, с цел да се отвлича публичното внимание. Защото тъкмо през днешния ден бе определено да се организира чуването на министър Генчовска в Народното събрание? Целта е да се изпълнят новините по тази тематика и да се избегнат полемиките по една доста по-важна темя на деня, която ще бъде докладвана от министъра на финансите. Тази тематика е, че междуведомствената комисия сред МФ и Министерство на регионалното развитие открива 2.5 милиарда лв. за противозаконни градежи. Тези пари би трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, което беше поискано от Министерство на регионалното развитие. Това е новината на деня. И тъй като през днешния ден излиза комисията, с ясни и точни изводи като - 6 метра водосточна тръба коства 1 млн. лв. на данъкоплатците на България, а три стълба костват 2 млн. лв.. Тези суми се събират в тези 2.5 милиарда лв. за противозаконни градежи. Ето за какво днешният ден беше определен да се приказва за РСМ. Също през вчерашния ден министърът на финансите даде обещание да изпрати митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това е невиждано, тъй като към този момент ще има и външен надзор на българо-турската граница. В същия този ден беше оповестено, че се внася избор на съмнение против нас. Искам да кажа на българските жители, че битката против мафията продължава. Не се хващайте на клопките, с които се пробват да отвлекат вашето публично внимание. С днешното решение тематиката РСМ завърши и в този момент следете кой какви пари, от вашите пари, желае да употребява за противозаконни градежи. Днес, вместо да актуализараме бюджета и да има пари за пенсии и зплати, отново беше вкарана тематиката за РСМ, която към този момент не е тематика ", безапелационен бе. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР