В отворено писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация

...
В отворено писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация
Коментари Харесай

Ресторантьорите искат от премиера плана за отварянето им

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията у нас упорстват министър председателят да им бъде даден явен отговор на въпроса - при какъв брой бройки на инфектирани с COVID-19 ги отварят и при при какъв брой ги затварят.

От браншът означават, че Борисов е показал два разновидността на здравния министър. Единият бил да отворят на 1 февруари до 22:30 ч., с заплахата да бъдат отново затворени, в случай че се вдигнат случаите на заразяване с ковид, вторият - отваряна на 1 март на всички заведения и обезщетения за февруари.

Ден по-късно обаче здравният министър Ангелов се е срещнал с браншова организация, която представлявала главно ползите на хотелиерите, като по техни думи той им е обяснил, че единственият вид е дневните заведения да отворят на 1 март, а вероятно на 15 март това да създадат и нощните.

По думите им това опонира на препоръчаните разновидности от премиера и акцентират, че заведенията за хранене в хотелите работят към този момент повече от месец.

Асоциацията на ресторантоьорите у нас припомнят на Борисов, че на проведения от тях митинг на 27 януари пред Министерски съвет, е имало хиляди представилите на сектора, които ясно са декларирали кой вид избират, а точно 1 февруари.

В тази връзка те упорстват да бъде написано черно на бяло, при какъв брой бройки ги отварят и при какъв брой ги затварят, тъй като по думите им министър Ангелов им бил заречен да бъдат отворени всички заведения при 120 на 100 000, а в този момент сме под 100 на 100 000.

В края на писмото си от БАЗ акцентират, че това е позиция единствено на ресторантьорите, а не на хотелиерите.

След решението на Министерския съвет от тази седмица, питейните заведения и заведенията отвън хотелите остават затворени до март. Няколко пъти министър председателят и здравният министър към този момент оповестиха, че всяко деяние на държавното управление се управлява единствено от експресни оценки и разбори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР