Music Venue Trust отправя молба към Джеръми Хънт на фона на опасения относно перспективите за бъдещите музикални звезди на Обединеното кралство

...
В отворено писмо до Джеръми Хънт благотворителната организация каза: Секторът
Коментари Харесай

В отворено писмо до Джеръми Хънт благотворителната организация каза: „Секторът на масовата музика е в средата на пълно раздута криза.

„Сто двадесет и пет места са затворили вратите си за музика на живо през последните 12 месеца, 15,7% от всички подобни пространства в Обединеното кралство.

„Това представлява загубата на 4000 работни места, 14 250 събития, 193 230 възможности за изява, £9 милиона приходи за музиканти и £59 милиона загубена пряка икономическа дейност."

Изображение: The Music Venue Trust казва, че малките зали са изправени пред окончателно затваряне

Наричайки затварянето "незабавен икономически, социален и културен удар" върху местните общности, те казаха, че сега тъмните места са били "ценни места, които обединяват нашите общности, насърчават гордостта от местата, в които живеем, стимулират творчеството и създават стремеж".

Музикалната индустрия на Обединеното кралство носи милиарди лири в икономиката, привличайки както местни, така и международни туристи на събития на живо.

Луиз Реднап напуска Eternal Reunion заради спора за ЛГБТК 

По-рано тази година министърът на културата Луси Фрейзър обяви допълнителна инвестиция от £5 милиона във фонда за подкрепа на Grassroots Live Music на Arts Council England, като признание за важността на неговата роля за стимулиране както на икономиката на страната, така и на нейната мека сила.

През януари 2020 г. тогавашният канцлер Риши Сунак въведе специално 50% облекчение на бизнес ставките за обикновени музикални заведения.

Това след това беше разширен до 100% по време на пандемията от COVID и накрая намален до 75% в икономическия климат след пандемията.

Благотворителната организация казва, че премахването на ставката от 75% би увеличило разходите за сектора с £15 милиона. Те казват, че миналата година секторът е върнал марж на печалба в размер на само £1 милион в парично изражение.

Като предупредиха, че премахването на ставката от 75% ще „потопи целия обикновен сектор в червено“, те предупредиха още местата ще бъдат затворени в резултат на това.

Щракнете, за да се абонирате за Backstage, където и да получавате вашите подкасти

Отвореното писмо до г-н Хънт завършва с искрена молба: „Артистите няма откъде да започнат Обединеното кралство рискува да произведе по-малко световноизвестни артисти като пряк резултат от решението, което сте взели по този въпрос във вашето есенно изявление.

„Казахте, че нямате икономически условия, които да вземете предвид намаляване на данъците. Заведенията за местна музика нямат икономическите условия, за да позволят повишаване на данъците."

Музикалният тръст - който представлява повече от 900 заведения за масова музика в Обединеното кралство - по-рано изрази опасения, че - и двете започнаха навън, свирейки в масови зали - биха могли да намерят кариерите си прекъснати на нивото на земята, без никога да реализират пълния си потенциал.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР