В отговор на въпрос за статията на германския всекидневник Die

...
В отговор на въпрос за статията на германския всекидневник Die
Коментари Харесай

Външният министър: Статията в Die Welt е без значение за отношенията ни с Русия, но сме обект и на военн...

В отговор на въпрос за публикацията на немския ежедневник " Die Welt ", в която се споделя, че България е изпратила оръжие и горива за Украйна при кабинета " Петков ", той посочи, че не няма информация за публични документи за сделки сред България и Украйна за изпращане на военна помощ за Киев.

Някои биха възприели това като проблем, други – като нещо, което е било допустимо към тогавашния миг. Аз считам, че би трябвало прецизно да се съблюдава решението на Народното събрание и да не се излиза отвън неговата рамка. Ако решението на Народното събрание е спазено, значи, че нямаме проблем в тази връзка, съобщи Милков по bTV.

Очевидно това би довело до в допълнение напрежение в двустранните връзки с Русия, само че по този начин или другояче те са в най-ниското си равнище. В на практика проект това няма някакво изключително значение. В тази обстановка на война в Украйна и поради, че ние сме оповестени от Русия за неприятелска страна е доста мъчно да се мисли за възобновяване на разговора, уточни външният министър.

 

По думите това, че сме оповестени от Москва за неприятелска страна, поражда доктринални последствия. България би могла да бъде обсъждана като обект на избрани евентуални дейности, в това число и военни, означи Николай Милков.

По мотив темета за връзките на България и Република Северна Македония, той съобщи: Българската страна направи доста за отбрана на българския интерес в РСМ. Искам особено да отдам заслуженото на напъните на президента, който повече от година беше самичък против всички и с помощта на него успяхме да реализираме включването на българите в Конституцията на РСМ. Това е гаранция за отбрана на правата им.

Трябва да използваме направения механизъм за решение на проблемите ни със Северна Македония, сподели още министърът на външните работи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР