в отговор на санкциите на Брюксел срещу китайски служители заради

...
в отговор на санкциите на Брюксел срещу китайски служители заради
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е в списъка на Китай с контрасанкции срещу 10 европейски представители



в отговор на глобите на Брюксел против китайски чиновници поради хипотетични нарушавания на човешките права мюсюлманското малцинство на уйгурите в района Синцзян, оповестява Ройтерс.

Китайското външно министерство уточни, че българският евродепутат Илхан Кючюк, дружно с Райнхард Бютикофер, Михаел Галер, Рафаел Глюксман, са измежду членовете на Европейския парламент, които " съществено повреждат суверенитета и ползите на Китай и злонамерено популяризират неистини и дезинформация ".

По-рано в всеобщи арестувания на мюсюлмански уйгури и нарушавания на човешките права в Синдзян и наложи първите си наказания против Пекин след оръжейното ембарго през 1989 година, което беше вследствие на репресиите на площад Тянанмън.

Останалите лица, глобени от Китай, са холандския политик Сьоерд Вимер Шеердсма, белгийския парламентарист Самуел Коголати, литовския народен представител Довиле Сакалиене и двама учени - Адриан Зенц от Германия и Бьорн Йерден от Швеция.

" На засегнатите от глобите лица и техните фамилии е неразрешено да влизат в континенталната част на Китай, Хонконг и Макао ", съобщи китайското външно министерство. " На тях и на фирмите и институциите, свързани с тях, също е неразрешено да вършат бизнес с Китай ".

Санкционираните субекти са Комитетът за политика и сигурност на Съвета на Европейския съюз; Подкомисията по правата на индивида на Европейския парламент; Институтът за китайски проучвания " Меркатор " в Германия и Фондация „ Алианс на демокрациите “ в Дания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР