В окупирания град Херсон някои украински мъже вярват, че ако

...
В окупирания град Херсон някои украински мъже вярват, че ако
Коментари Харесай

Русия започва да мобилизира украинци от окупираните територии, които да се борят срещу страната си

В окупирания град Херсон някои украински мъже имат вяра, че в случай че сами си счупят ръцете, може би руснаците няма да ги принудят да служат в армията. Други се крият в изби. Някои се пробват да избягат, макар че им е неразрешено да напущат града, само че всички се опасяват.

" Хората се паникьосват. Първо претърсваха къщите ни, а в този момент руснаците ще призоват мъжете ни в армията си. Всичко това е нелегално, само че доста действително за нас ", споделя 30-годишната жителка на града Катерина.

Докато пети ден Кремъл се сблъсква с митинги против наборната военна работа в цяла Русия, в неделя се появиха нови признаци на опозиция и боязън и в окупираните от нея територии в Украйна. Стремежът да се принудят украинците да се бият с други украинци е част от по-широкообхватните, въпреки и рисковани, старания на Москва да активизира стотици хиляди нови бойци, споделя в. " New York Times ".

Това се случва на фона на проведения от Кремъл референдум, който приготвя почвата за анексирането на окупираните от него области. Резултатът от гласуването, който интернационалната общественост разгласи, че няма да признае, се чака да бъде разгласен във вторник и е предупреден в интерес на Москва.

Очаква се посредством него президентът Владимир Путин да разгласи противозаконното присъединение на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към страната. Той най-вероятно ще претендира, че тези области принадлежат на Русия и затова са предпазени от мощта на целия ѝ боеприпас, в това число и от запаса ѝ от нуклеарни оръжия.

 В окупирания град Херсон някои украински мъже имат вяра, че в случай че сами си счупят ръцете, може би руснаците няма да ги принудят да служат в армията. Други се крият в изби.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР