В Окръжен съд - Добрич се проведе начално обучение на

...
В Окръжен съд - Добрич се проведе начално обучение на
Коментари Харесай

Новите съдебни заседатели към Окръжен съд – Добрич преминаха начално обучение

В Окръжен съд - Добрич се организира начално образование на новите правосъдни заседатели, водено от зам.-председателя на институцията и началник на Наказателното поделение арбитър Петър Монев.

Лекторът показа информация за устройството и работата на органите на правосъдната власт, статута и етичните измерения в активността на правосъдния заседател. Присъстващите бяха осведомени и с главните понятия и правила от наказателното право и наказателния развой. Дадени бяха насоки за организацията на работата им като членове на правосъдни сформира по наказателни каузи на първа инстанция. В диалог със заседателите лекторът изясни, че те имат идентични права и отговорности със съдиите и че изборът им за присъединяване в каузи ще става на правилото на инцидентния асортимент посредством електронно систематизиране.

Новоизбраните заседатели сложиха въпроси, свързани със периодите за насрочване на делата и правосъдните съвещания. Обсъдени бяха и събитията, при които са длъжни да си създадат отказ.

Началното образование на правосъдните заседатели се провежда взаимно от Окръжен съд - Добрич и Националния институт на правораздаването. Целта е заседателите да получат съществени познания, с които пълноценно да вземат участие в провеждането и решаването на правосъдните каузи.

Двадесет и пет са определените и положили клетва правосъдни заседатели към Окръжен съд – Добрич с мандат 2023 – 2027 година. Те встъпиха в служба на 9 януари т.г., след полагане на клетва пред Общото заседание на съдиите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР