В официално свое писмо левицата се обяви против ратифицирането на

...
В официално свое писмо левицата се обяви против ратифицирането на
Коментари Харесай

БСП се обяви против Истанбулската конвенция

В публично свое писмо левицата се разгласи срещу утвърждението на Истанбулската спогодба. Българска социалистическа партия не поддържа ратификацията и акцентира, че постоянно се е борила срещу насилието над дами и деца и се е застъпвала за равнопоставеност на мъжете и дамите.

 Нинова кани всички дами в Народното събрание в акция против насилието
Нинова кани всички дами в Народното събрание в акция против насилието

От ОЖС се хвалят с доста съидейници и отвън партийните структури

В писмото на левицата написа, че те не могат да одобряват текстове, които задължават: " страните да подхващат ограничения за поощряване на промени в обществените и културни модели на държание на дамите и мъжете за премахване на предубеждения, традиции, обичаи и всевъзможни други практики, учредени на стереотипни функции за дамите и мъжете ".

Червените се опълчват и на понятието " обществен пол " както и на концепцията за " включване на съгласуван с разрастващите се благоприятни условия на учащите се образователен материал по въпроси като нестереотипни функции на пола ".

От Българска социалистическа партия акцентират, че при разискването на плана на Конвенцията тя получава нееднозначна оценка в Комитета на министрите на Съвета на Европа.

Акцентът на левицата пада върху метода, по който е призната Конвенцията - дефиниран като решение признато " без гласоподаване ", а не с консенсус. От откриването на Конвенцията за сключване през месец май 2011г. до сегашния миг е утвърдена от 28 от 47 страни членки на Съвета на Европа. В Европейски Съюз ситуацията е 17 - утвърдили Конвенцията и 11 - не. Социалистите допълват, че няма автоматизирано обвързване на страните членки да ратифицират дадена спогодба.

Левицата е сюрпризирана от дейностите на държавното управление на Бойко Борисов да внесе Конвенцията на първото съвещание на Министерски съвет за 2018 г . и първото по време на председателството.

" Очевидно то разделя обществото, опълчва партиите в обединението и даже министрите на ГЕРБ на прага на председателството. Един от неговите цели, утвърден от кабинета " Борисов ", е консенсус. С това деяние държавното управление прави тъкмо противоположното ", приключва позицията на Българска социалистическа партия.

Левицата приканва държавното управление да отдръпна решението си и то да не се преглежда в Народно събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР