В официално прощално обръщение японският император Акихито обяви днес, че

...
В официално прощално обръщение японският император Акихито обяви днес, че
Коментари Харесай

Японският император Акихито официално обяви абдикацията си

В публично прощално послание японският император Акихито разгласи през днешния ден, че абдикира и благодари на народа си за поддръжката през 30-годишното му ръководство, съобщи Асошиейтед прес.

"Днес завършвам отговорностите си като император. Искам да изразя дълбоката си благодарност към министър-председателя за думите му като представител на японския народ. Имах щастието да извършвам дълга си на император, ползвайки се с дълбокото доверие и почитание на японския народ в течение на 30 години след възкачването ми на трона.

Изказвам сърдечните си благодарности на хората, които ме одобриха и подкрепяха като знак. Заедно с императрицата се надяваме новата епоха "Рейва ", която стартира на следващия ден, да е мирна и ползотворна и се молим за мир и благополучие на страната ни и всички хора по света ", сподели Акихито на гала в тържествената "Борова зала " на императорския замък в Токио.

Акихито извърши тази заран в шинтоистки храм ритуалите, свързани с абдикацията си. Япония отбелязва края на ръководството му, като си напомня предишното и гледа с вяра към идната ера, съобщи Асошиейтед прес.

По малкия екран бяха излъчени фрагменти по какъв начин Акихито, облечен в обичайни облекла, влиза в основния храм Кашикодокоро, с цел да заяви на боговете за отдръпването си. Храмът е алегоричен дом на богинята на Слънцето - Аматерасу, почитана като прародителка на японските монарси.

Управлението на Акихито ще продължи до среднощ, когато престолонаследникът Нарухито става император и стартира неговата ера. Той ще се възкачи на трона на следващия ден, а обособена гала новият император ще получи имперските регалии, потвърждаващи, че е станал 126-и император на най-древната монархия в света, датираща от пети век.

Часове преди церемонията по абдикацията доста хора се събраха пред императорския замък, който е затворен за посещаване. "Дойдохме, тъй като през днешния ден е последният ден от ерата Хейсей и изпитваме носталгия ", споделя 55-годишната Акеми Ямаучи, която стои пред двореца със брачна половинка си Канаме. "Харесваме сегашният император. Той работи настойчиво за народа, деликатен и общителен е към всички ", прибавя той. Двамата са пристигнали за случая от остарялата столица Киото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР