В очакване на евентуално обвинение Тръмп се надява днес да

...
В очакване на евентуално обвинение Тръмп се надява днес да
Коментари Харесай

Тръмп организира първи предизборен митинг в очакване да му бъдат повдигнати обвинения

В очакване на вероятно обвиняване Тръмп се надява през днешния ден да показва мощ, като организира първия си протест за акцията за президентските избори през 2024 година в Уейко, щата Тексас, който стана прочут със съпротивата си против правоприлагащите органи, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Бившият президент ще се срещне с последователите си на летището в Уейко. През 1993 година опитът на чиновниците на реда да нахлуят в комплекс, принадлежащ на религиозния фетиш " Клонка Давидова ", докара до престрелка и 51-дневна блокада, приключила с пожар, в който починаха десетки хора.

Митингът ще се състои в миг, когато Тръмп укорява прокурори, прикани към митинги и повдигна въпроса дали може той да бъде първият някогашен президент в историята на Съединени американски щати, против който има повдигнати обвинявания.

Някои от скорошните му изявления наподобяват думите, които той използваше преди 6 януари 2021 година, когато негови последователи щурмуваха Капитолия в опита си да спрат предаването на властта, откакто той изгуби изборите. 

" Какъв човек би трябвало да си, с цел да повдигнеш обвиняване против различен човек, в този случай някогашен президент на Съединени американски щати и водещ претендент (категорично!) за номинацията на Републиканската партия, за закононарушение, когато е известно, че закононарушение не е осъществено и че възможната гибел или заличавания поради такова подправено обвиняване могат да са пагубни за страната ни? ", написа през вчерашния ден Тръмп в обществените мрежи.

Срещата му с неговите поддръжници бе планувана още преди да е известно, че против него могат да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на заплащания от 2016 година, осъществени тогава за пазаруване на мълчанието на дами, с които се твърди, че той е имал полови връзки. Тръмп отхвърли изказванията на дамите.

Организирането на митинга тъкмо в този миг ще даде на Тръмп опция да изтъкне себе си като жертва на политически стимулиран " лов на вещици ", до момента в който се бори за втори мандат в Белия дом. 

От седмици Тръмп се опълчва на следствието. 

В ход, който наподобява имаше за цел да изпревари формалното обвиняване и да подтикне правилните му съидейници, той съобщи предходната събота, че ще бъде задържан идващия вторник. Въпреки че това не се случи, Тръмп употребява дните по-късно, с цел да се опита да образува публичното мнение, като да вземем за пример съобщи, че районната прокуратура в Манхатън е изпаднала в " цялостен безпорядък ".

Освен това Тръмп неведнъж насочи персонални нападки против районния прокурор на Манхатън Алвин Браг, като го назова " заплаха за страната ни ", която " неотложно би трябвало да бъде отстранена ". В четвъртък той опита да свърже Браг, първия тъмнокож областен прокурор на Манхатън, с Джордж Сорос, демократичен милиардер донор, който не се познава с Браг. 

" ЖИВОТНО, ПОДКРЕПЕНО ОТ СОРОС, ТОВА НЕ Е ЗАКОННА СИСТЕМА, ТОВА Е ГЕСТАПО ", сподели Тръмп по адрес на Браг.

Бившият президент неведнъж прикани своите последователи да стачкуват и да върнат страната си назад, да не я оставят да се унищожи.

Прахообразна субстанция бе открита през вчерашния ден в заплашително писмо в пощата на Браг, оповестиха управляващите. По-късно длъжностни лица откриха, че тя не е рискова.

Канцеларията на Браг отвърна, като съобщи, че не толерира опити за закани за върховенството на закона в Ню Йорк. Още преди заплашителното писмо демократите предизвестиха, че риториката на Тръмп може да докара до принуждение измежду обществото. Изказванията му са рискови и безотговорни и в случай че продължава по същия метод, може някой да бъде погубен, сподели Хаким Джефри от Демократическата партия. 

Разследването против Тръмп е обвързвано с заплащане на рушвет на стойност 130 000 $ за порноактрисата Сторми Даниълс, което дългогодишният юрист на Тръмп Майкъл Коен е направил, защото тогава Тръмп е бил ангажиран с акцията си от 2016 година След това Тръмп е върнал парите на юриста си и те са били осчетоводени като юридически разноски.

Срещу Тръмп се води следствие и в Джорджия поради опитите му за манипулиране на резултатите от изборите през 2020 година, за търговията му с класифицирани документи и ролята му в щурма от 6 януари.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР