В обширна оценка Уил Клементе, он-чейн анализатор и съосновател на

...
В обширна оценка Уил Клементе, он-чейн анализатор и съосновател на
Коментари Харесай

Рецесията може и да е добра новина за Биткойн

В обширна оценка Уил Клементе, он-чейн анализатор и съосновател на Reflexivity Research, показа проницателна позиция за това по какъв начин цената на Биткойн може да се държи в изискванията на криза.

Неговите прозрения оспорват общоприетото разбиране, че BTC, който нормално се преглежда като актив с нараснал риск, ще пострада по време на стопански спад. Вместо това Клементе предложи нюансирано схващане на връзката му с пазарната ликвидност и икономическите цикли.

Аргументът на Клементе се върти към разглеждането на BTC като хедж против парично обезценяване, а не като характерен актив, обвързван само с икономическите резултати:

Тази позиция става основна за разбирането на държанието на Биткойн след декември 2021 година, когато той означи спад. Клементе изясни този спад непосредствено с понижената пазарна ликвидност, което подхожда на ролята на BTC като хедж против парично обезценяване.

Като се имат поради актуалните стопански индикатори, сигнализиращи за евентуално понижаване на инфлацията, Клементе допусна евентуално облекчение на строгите парични политики, което евентуално ще докара до увеличение на ликвидността. Интригуващо е, че съгласно него рецесията може по абсурден метод да подтиква това повишаване на ликвидността, като по този метод сътвори бича среда за цената на BTC:

Клементе прегледа и евентуалните сюжети за тежки кредитни рецесии, сходни на претърпяната през март 2020 година Той призна, че по време на такива събития в началото се избират обичайните сигурни убежища като щатски долари или държавни скъпи бумаги пред Биткойн. Той обаче предвижда, че забележителните вливания на ликвидност след такива събития биха могли да провокират бързо възобновяване на Биткойн, наподобяващо V-образна крива.

Размишлявайки върху минали неправилни схващания в общността, Клементе призна, че мнозина, в това число и той самият, преди са разбирали неправилно ролята на BTC като хедж:

Предвиждайки прекосяване към увеличение на ликвидността на фона на сегашния спад на инфлацията, той чака позитивно въздействие върху цената на Биткойн като хедж против парична обезценка.

Анализът на Клементе също по този начин се задълбочи във усещането на по-широкия пазар. Отправяйки рецензии, предполагащи, че пазарът третира BTC като рисков актив с висока бета-стойност, той акцентира значимостта на разбора на корелацията сред Биткойн трендовете и ликвидността.

Той провокира скептиците да преценяват дали ликвидността е на път да се увеличи или да спадне през идващите месеци, утвърждавайки сходство сред държанието на пазара и неговия разбор:

В умозаключение, изчерпателният разбор на Клементе предлага нова вероятност за схващане на евентуалната траектория на BTC по време на криза. Като свързва динамичността на цената ѝ с трендовете в ликвидността, а не с директните стопански резултати, той показва безапелационни причини за какво рецесията може да бъде изненадващо от изгода за Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР