В обръщение към всички руски граждани вчера президентът Владимир Путин

...
В обръщение към всички руски граждани вчера президентът Владимир Путин
Коментари Харесай

В Русия: Икономиката бездейства, търсенето на психиатри расте, а из улиците бушува престъпност

 В послание към всички съветски жители през вчерашния ден президентът Владимир Путин напомни полезностите на Русия и назова най-висока полезност човешкия живот, пише " Росийская газета ", представени от Българска телеграфна агенция.

Недопустимо е да се жертват хора, с цел да бъде избавена стопанската система в днешната епидемия - това не влиза в " генетичния код " на нацията, цитира официозът думи на президента по време на видеоконферентно заседание с министри и губернатори.

Президентът предстоящо съобщи, че неработните дни в Русия ще продължат до 12 май, само че по-важно бе известието, че по-късно стартира поетапно излизане на страната от карантината, показва " Комерсант ".

Вестникът цитира увещание на Путин, че " всички дружно ще вдигнем стопанската система, ще укрепим благосъстоянието, наложително ще подкрепим хората, останали без работа и приходи, на които не им е елементарно в този момент, ще дадем рамо на потърпевшите предприятия, ще им помогнем да запазят работните места, да се изправят отново на крайници ". " Тези думи бяха до момента изчезнало звено във всичките му изказвания от последния месец ", установи " Комерсант ".

" Новият остроумен проект на Путин " - по този начин назовава обръщението " Свободная преса ".

Обществото в Русия очакваше друго. То към момента чака директни ограничения в своя поддръжка, каквито няма и очевидно няма да има. Виждаме в този момент следващия стрес тест, показващ какъв брой надалеч се е откъснала висшата власт от действителността, разяснява за всекидневника политологът Владимир Слатинов.

В разгара на пандемията от Covid-19 и на икономическата рецесия ред държавни структури и корпорации в Русия взеха решение да не се отхвърлят от рекламата, написа " Известия ", изреждайки оповестени търгове за поръчки. Според специалисти на вестника обаче през днешния ден е по-разумно ведомствата " да се откажат от разходи за милиони и да не нервират популацията ".

В различен материал изданието разказва предизвестия на федералните управляващи за свързани с пандемията " процъфтяващи измами ". Жадни за облаги мошеници продават таблетки-чудо против ковид, обират жилища, предлагайки разтривки и ваксини, дават обещание подпомагане за работа и помощи, а в действителност крадат пари и персонални данни, изрежда " Известия " и дава рекомендации за отбрана от нарушителите.

" Десни и леви митингуват в уютния интернет " - и за разлика от уличните митинги властта съвсем не реагира, отбелязва " Независимая газета " в материал за вчерашната онлайн акция на публичното придвижване " Нет " ( " Не " ) против плануваната от Кремъл конституционна промяна. Лансирана от Владимир Путин, тя би му осигурила още два президентски мандата.

Руските комунисти считат да повторят този опит още на 1 май. Те ще отбележат празника с дрънчене на празни тенджери, червени флагове на прозорците и лозунги в обществените мрежи. Комфортните условия за митинги онлайн по принцип може да убедят опозицията да си остане там. Според специалисти обаче с облекчаването на карантината, а най-много с по-нататъшния спад в виталното ниво, и десните, и левите въпреки всичко ще се върнат на улицата. Поне тъй като другояче властта не им обръща внимание, прибавя " Независимая газета ".

" Икономиката бездейства, търсенето на психиатри пораства, а из улиците бушува престъпност ", обобщи ситуацията в Русия пред " Труд " Александър Саверски, лидер на Лигата в отбрана на пациентите.

Коронавирусът лишава света от храна: пандемията стартира да вреди на най-важния бранш от международната стопанска система - селското стопанство, отбелязва " Взгляд ". Още през второто шестмесечие на годината се чака дефицит на храни в доста страни. Нещо повече, за някои райони ще стане проблем най-баналният апетит, който като че ли ги бе напуснал вечно, предвижда изданието.

Твърде евентуалната продоволствена рецесия обаче надали ще е непостижимо тестване за Русия - страната ще се оправи за сметка на вътрешните си запаси, успокоява " Взгляд ".

Сред другите последствия от рецесията специалисти предсказват появяването на нови така наречен провалили се страни, тоест слаби страни, неуспели да преодолеят икономическия спад, провокиран от ковид, осведоми " Новая газета ".

" Вселената към този момент е рационална. И тя ни изпраща някакъв знак, мъчи се да ни даде някакъв урок. Какъв ли? Добре ще е да се замислим над това, до момента в който сме под карантина ", написа в коментар за пандемията " Комсомолская истина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР