В Обединените арабски емирства (ОАЕ) беше открита нова свободна зона,

...
В Обединените арабски емирства (ОАЕ) беше открита нова свободна зона,
Коментари Харесай

ОАЕ стартира нова зона за развитието на блокчейн и Web3 технологиите

В Обединените арабски емирства (ОАЕ) беше открита нова свободна зона, отдадена на насърчаването на растежа на Web3 и блокчейн предприятията.

По-конкретно, Рас Ал Хайман, град, прочут с богатото си културно завещание, има за цел да сътвори среда, благоприятстваща разрастването на промишлеността на цифровите активи.

Шейх Мохамед бин Сауд бин Сакр Ал Касими ръководи формалното разкриване на Оазиса за цифровите активи на RAK (RAK DAO) в четвъртък.

Тази свободна зона има за цел да даде цялостна поддръжка на предприятията, работещи в границите на Web3 екосистемата. Следователно цифровите активи, блокчейн технологията и даже изкуственият разсъдък са подготвени да се възползват от нейното основаване.

Глобалният пейзаж на промишлеността на цифровите активи варира от райони, които са внимателно възприемчиви, до искрено оспорвани. Например, Съединените щати са изключително гласовити в запасите си по отношение на сходни развития. Обратно, многочислени страни с подготвеност прегръщат капацитета, заложен в развиването на технологиите.

Сега ОАЕ се нареждат като първенец на тази последна вероятност, като започват свободна зона, съобразена с потребностите на Web3 и блокчейн предприятията. Очаква се основаването на RAK DAO да предложи забележителна поддръжка на предприятията в бранша на цифровите активи. Освен това се чака това решение да докара до икономическа диверсификация в Рас ал Хайма.

Според информацията свободната зона е предопределена извънредно за снабдители на услуги в региона на цифровите и виртуалните активи. Освен това промишлености като метавселената, портфейлите за виртуални активи, NFT и други предприятия, свързани с Web3, са подготвени да намерят леговище в тази разрастваща се зона.

В известието се прецизира още, че RAK DAO ще разполага с стратегии за безплатни средства и целева поддръжка, предлагайки забележителен капацитет за подкрепяне на развиването на технологиите и бизнеса, както и на маркетинга. Шейх Сауд изрази устрема на града да “ ” в Web3 бранша.

За разлика от тях, тези свободни от Web3 зони са обособени региони, които дават на бизнесмените цялостна благосъстоятелност върху техния бизнес. Освен това те откриват характерни данъчни и регулаторни рамки за активността. RAK DAO към този момент си е осигурила партньорства, в това число с фондация HBAR и локалната Rakbank.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР