В новия формат Киев ще има равни права като съюзниците

...
В новия формат Киев ще има равни права като съюзниците
Коментари Харесай

Зеленски: Военната помощ за украинската армия на бойното поле е един от приоритетите в дневния ред на Киев

В новия формат Киев ще има равни права като съдружниците от НАТО и ще взе участие с тях в спешни съвещания по значими въпроси, свързани със сигурността. Политическата платформа дава опция Украйна да бъде на една маса с 31 страни членки на алианса.

 

Преди присъединяване си в първото съвещание на съвета НАТО-Украйна във Вилнюс Володимир Зеленски акцентира, че в дневния ред на Киев има три целта.

 

" Новият пакет военна помощ в поддръжка на украинската войска бойното поле, на второ място поканата за участие на Киев в НАТО и ограниченията за гарантиране на сигурността на страната. Това са въпросите, които желая да обсъдя с сътрудниците. Ще упорствам за гаранции за сигурността на Украйна по пътя ѝ към участие в НАТО ".

 

Подкрепата си за Украйна заявиха още веднъж тази заран ръководителят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел, които са във Вилнюс за взаимно съвещание на Северноатлантическия съвет с сътрудниците от Азиатско-тихоокеанския район и Европейския съюз.

 

" Подкрепяме Киев в продължение на 16 месеца, до момента в който войната на Русия се ожесточаваше, като мобилизирахме финансова поддръжка в размер на 70 милиарда евро и доставихме военно съоръжение по невиждан метод в зоната на военните дейности.

 

Скоростта, с която Украйна напредва по пътя към Европейския съюз, е впечатляваща. Киев е образец, че в случай че една страна покрие нужните условия, може да форсира процеса по пътя към еврочленство ", разяснява Фон дер Лайен.

 

" Това е извънредно значима среща работим дружно с НАТО, с цел да подсигуряваме сигурността на Украйна ", уточни на собствен ред Мишел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР