В нощта срещу сряда руските военни са нанесли ракетни удари

...
В нощта срещу сряда руските военни са нанесли ракетни удари
Коментари Харесай

Русия: Нанесохме успешни ракетни удари по центрове за управление и разузнаване на ВСУ

В нощта против сряда съветските военни са нанесли ракетни удари по пунктове за ръководство и разузнаване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), се споделя в отчет на Министерството на защитата за хода на военните дейности, представен от РИА Новости и Агенция " Фокус ".

" В нощта против 30 август въоръжените сили на Руската федерация нанесоха колективен удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по командни и разследващи пунктове на съперника. Целите на удара бяха реализирани. Всички обозначени цели бяха изумени “, оповестиха от ведомството.

От министерството дадоха данни и за обстановката по главните посоки на военните дейности в Украйна:

На Донецкото направление подразделенията на съветската формация войски " Юг " с поддръжката на авиацията и артилерията са отблъснали пет украински офанзиви и са нанесли загуби от 380 военнослужещи убити и ранени, четири бронирани коли, седем автомобила, две гаубици Д-20, оръдие Мста-Б и противотанково оръдие Рапира.

Девет офанзиви на Въоръжените сили на Украйна бяха отбити на Запорожкото направление. Загубите на ВСУ тук за деня възлизат на до 85 души, танк, три бронирани коли, два пикапа, три артилерийски системи М777 и три гаубици М119, самоходни артилерийски установки: Гвоздика, Богдан и АС-90.

На Купянското направление съветската група войски " Запад “, подкрепена от артилерия и тежки огнеметни системи, е отразила три офанзиви. Въоръжените сили на Украйна са изгубили до 100 военнослужещи, три бронирани коли, три автомобила, две оръдия М109, гаубица Д-30, самоходни оръдия " Гвоздика " и Краб.

На Лиманското направление елементи от съветската група войски " Център “ във взаимоотношение с авиацията и артилерията са отблъснали офанзива на щурмова група на Въоръжените сили на Украйна в региона на Серебрянското горско стопанство. ВСУ са изгубили до 60 бойци, две бронирани коли и други транспортни средства.

На Южнодонецкото направление елементи от съветската група войски " Изток “ са нанесли удари по войските и техниката на въоръжените сили на Украйна и са нанесли загуби до 120 души персонален състав, две бронирани коли, четири автомобила, Д-20 и Д-30 гаубици.

На Херсонското направление руснаците оповестяват, че са ликвидирали до 15 украински военнослужещи, два автомобила и една гаубица Д-30.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР