В Норвегия бяха забранени две породи кучета, защото чертите, които

...
В Норвегия бяха забранени две породи кучета, защото чертите, които
Коментари Харесай

Две породи кучета бяха забранени в Норвегия

В Норвегия бяха неразрешени две породи кучета, тъй като чертите, които ги вършат толкоз симпатични, им предизвикват премеждия, заяви Агенция Франс Прес. Това са британският булдог и джентълмен кинг чарлз шпаньол. Съдът в Осло се стимулира, че практиката за развъждането им води до страдания, които изпитват тези представители на фауната, а това не подхожда на Закона за отбрана на животните. Решението е подбудено от възходящия спор дали миловидността на тези кучета е за сметка на тяхното здраве.

Заради размножаването в роднинство двете породи са развили наследствени заболявания, от които страдат множеството им представители, в случай че не и всички. Списъкът е дълъг. Булдогът има дихателни проблеми поради плоската зурла, както и дерматологични, репродуктивни и ортопедични. Повече от половината му представители, родени от 10 години в Норвегия, са се появили на бял свят със секцио. Що се отнася до джентълмен кинг чарлз шпаньол, кучета от тази порода постоянно страдат от главоболие поради дребния череп, имат сърдечни и зрителни проблеми.
Кавалер кинг чарлз шпаньол
Съдебното решение е приветствано от бранителите на правата на животните и подложено на критика от развъдниците. Професионалистите обаче не имат вяра в изредените здравословни проблеми, други мислят, че те могат да бъдат избегнати с по-внимателно отглеждане. Освен това се отбелязва, че решението не не разрешава вноса, продажбата и развъждането на двете породи, а единствено тяхното отглеждане.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР