Европейският съюз наложи забрана за разпространение на четири контролирани от

...
Европейският съюз наложи забрана за разпространение на четири контролирани от
Коментари Харесай

ЕС забрани четири контролирани от Русия медии


Европейският съюз наложи възбрана за разпространяване на четири следени от Русия медии.

Медиите, против които е ориентирана възбраната, са уебсайтът „ Гласът на Европа “, съветската държавна осведомителна организация РИА Новости и вестниците „ Известия “ и „ Российская газета “.

Официалното оповестяване на глобите удостовери решение, взето по-рано тази седмица от посланиците на 27-те страни членки на блока. Това стана макар предизвестието за ответни ограничения от страна на Москва против западни публицисти, работещи в Русия.

„ Тези медии се намират под непрекъснатия директен или заобиколен надзор на управлението на Руската федерация. Те са били от значително значение и са съдействали за разгръщането и поддръжката на нападателната война на Русия против Украйна, както и за дестабилизирането на прилежащите ѝ страни. Руската федерация е взела участие в систематична интернационална акция за медийна и осведомителна операция, интервенция и съществено изкривяване на обстоятелствата ", се споделя в изказването на блока.

С тези допълнения броят на обвързваните с Русия медийни организации, на които е наложена възбрана за лъчение в Европейски Съюз след нахлуването на Москва в Украйна през 2022 година, доближи 17.

Забраните обгръщат „ всички средства за предаване и разпространяване в или ориентирани към страните - членки на Европейски Съюз “, само че не стопират публицистите да работят в блока.

Последният ход пристигна в миг, когато Европейски Съюз се стреми да се оправи с задграничната интервенция преди изборите в целия блок идващия месец.

През март чешкото разузнаване разруши хипотетична мрежа, финансирана от Москва, която е употребила основаната в Прага медия „ Гласът на Европа “, с цел да популяризира съветска агитация.

Белгийските управляващи също започнаха следствие на обвиняванията, че медията - за която се твърди, че е финансирана от прокремълския предприемач Виктор Медведчук - е била употребена, с цел да заплаща на европейски законодатели да популяризират тезите на Москва.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР