Испанският министър-председател Педро Санчес ще обяви датата, на която страната

...
Испанският министър-председател Педро Санчес ще обяви датата, на която страната
Коментари Харесай

Санчес ще обяви датата за признаване на палестинската държава на 22 май


Испанският министър-председател Педро Санчес ще разгласи датата, на която страната му ще признае палестинската страна на 22 май, съобщи Агенция Франс Прес.

Санчес изключи опцията това да стане ден по-рано, на 21 май.

" Ние сме в развой на координиране с други страни ", съобщи Санчес, с цел да изясни за какво Испания няма да пристъпи към това признание във вторник, 21 май - датата, която бе посочена по-специално от Жозеп Борел, началник на европейската дипломация.

Миналата седмица Борел уточни, че е бил осведомен от испанския министър на външните работи Хосе Мануел Албарес, че определената дата е 21 май.

Санчес не посочи страните, с които неговото държавно управление сега води диалози по този въпрос. През март той разгласява в Брюксел взаимно официално съобщение с държавните ръководители на Ирландия, Словения и Малта, в което четирите страни показаха подготвеност да признаят палестинска страна.

Ирландският министър на външните работи Майкъл Мартин удостовери, че Дъблин " (ще признае) страната Палестина преди края на месеца ", без обаче да уточни точна дата.

Досегашният очакван проект беше този на декрета, признат в Съвета на министрите от лявото испанско държавно управление.

Санчес, който на идващия ден би трябвало да се яви пред испанския Конгрес на депутатите, с цел да направи обзор на обстановката, съобщи, че ще се възползва от опцията да " посочи " точната дата, на която Мадрид ще признае палестинската страна. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР