В неделя висшият командващ на Украйна заяви, че войските на

...
В неделя висшият командващ на Украйна заяви, че войските на
Коментари Харесай

Украйна се изтегли от 3 села на изток, Зеленски моли за по-бързи доставки на оръжие

В неделя висшият командващ на Украйна съобщи, че войските на Киев са се отдръпнали от нови позиции на източния фронт и са били изтласкани на запад, където Русия е съсредоточила обилни сили на няколко места. Изявлението на генерал-полковник Олександър Сирски отразява утежняването на позициите на Украйна в източната част на страната, която Киев се надява да стабилизира, откакто одобри доставките на американски оръжия в границите на утвърждения тази седмица пакет от помощи на стойност 61 милиарда $.

Президентът Володимир Зеленски още веднъж прикани интернационалната общественост да достави допустимо най-скоро съоръжение за противовъздушна защита на Украйна и да стартира публични договаряния с нея за присъединение към Европейски Съюз и НАТО.

Държавният глава акцентира влошаващото се положение на фронтовата линия и фактът, че помощта е жизненоважна. Президентът съобщи, че работи с всички сътрудници за реализиране на такава скорост на доставките, която да й разреши да резервира позициите си и да осуети военните проекти на Русия.

" Все още чакаме доставките, които бяха обещани на Украйна ", сподели той в обичайното си вечерно видеопослание.

" Ситуацията на фронта се утежни ", написа пък Сирски в приложението Telegram, описвайки " най-трудните " региони на запад от окупираната Марийка и на северозапад от Авдеевка - градът, високомерен от съветските сили през февруари.

" Като цяло врагът реализира избрани тактически триумфи в тези региони, само че не съумя да завоюва оперативни преимущества ", сподели той и добави, че Русия е заела четири бригади за нападението.
Прясно отпочинали украински бригади са били ротирани в тези региони, с цел да заменят частите, които са претърпели загуби, добави генерала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР