В неделя в Истанбул беше задържан един от лидерите на

...
В неделя в Истанбул беше задържан един от лидерите на
Коментари Харесай

Задържаха в Турция руски лидер на организирана престъпна група

В неделя в Истанбул беше арестуван един от водачите на съветската проведена незаконна група Шамил Амиров. Това заяви в социалната мрежа шефът на турското Министерство на вътрешните работи Али Ерликая.

Акцията по задържането е наречена Кафес-15. Арестът е осъществен в региона на Сариев (Истанбул). Именно там е живял водачът на проведената незаконна група.

Уточнява се, че Амиров е търсен от Интерпол със " синя " бюлетина. Той е упрекнат по дело за машинация, а също и като член на ОПГ " Крадци от закона ".

Йерликая настрана означи, че турските управляващи ще продължат да се борят с проведените незаконни групи, както интернационалните, по този начин и с наркотрафикантите.

Турските медии напомнят, че 45-годишният Амиров е родом от Русия, където също е търсен за машинация и участие в проведена незаконна група.

В Турция той беше арестуван по случая с двойка турски блогъри Дилан и Енгин Полат, които бяха задържани през ноември за пране на пари, подправяне на документи, укриване на налози и доставка на противозаконни медикаменти, завоалирани като козметика.

Вниманието на турските правоохранителни органи към тази двойка беше привлечено от известието им в обществените мрежи за първокласен живот.

На записа те съвсем плуваха в пари и животът им беше изпълнен с пътувания по света. В резултат на всеобщи инспекции имуществото на блогърите е иззето и е формирано наказателно дело.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР