В неделя Русия, която е член на БРИКС, обяви намерението

...
В неделя Русия, която е член на БРИКС, обяви намерението
Коментари Харесай

Русия разработва нова платежна система за БРИКС

В неделя Русия, която е член на БРИКС, разгласи желанието си да създаде нова платежна система, която да не включва щатския $.

Кремъл работи интензивно по основаването на този платежен механизъм, с цел да улесни трансграничните транзакции с БРИКС и други разрастващи се страни, заобикаляйки потреблението на щатския $.

Този стратегически ход следва налагането на наказания на Русия от страна на Съединени американски щати в отговор на нахлуването ѝ в Украйна.

Ако Русия сполучливо вкара нова платежна система, насърчавайки БРИКС и други страни да правят транзакции в съответните си локални валути, американският $ е на път да се сблъска със обилни последствия.

Дмитрий Песков, представител на Кремъл, удостовери уговорката на Русия за създаване на различен платежен механизъм, самостоятелен от щатския $. Той разкритикува преобладаващия международен стопански ред, доминиран от щатския $, като “ “.

Песков обаче се въздържа от уточняване на спецификата на новия платежен механизъм, в това число на неговия темперамент и мащабируемост.

Подробностите за утвърдената от БРИКС платежна система, оспорваща господството на щатския $, остават неразкрити, като Русия избра да не споделя повече информация.

Предложението за нова платежна система се появява в миг, когато БРИКС интензивно се стреми към понижаване на господството на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР