В неделя облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания и

...
В неделя облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания и
Коментари Харесай

Капризите на времето: Готви ли ни изненада януарската неделя

В неделя облачността ще бъде забележителна с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, основно над Югозападна България. На места в централните и източните региони от страната ще има превалявания от дъжд . Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 9° и 14° , в София към 10°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че съвсем без дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има забележителна облачност. На места ще превали слаб сняг, под 1300 метра – дъжд. Намаления на облачността до слънчево време ще има към и след обяд над масивите от Югозападна България. Ще духа до сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър, който денем последователно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

През първите дни от новата седмица вятърът ще е слаб до сдържан от изток-североизток . Ще стартира намаляване на температурите , което ще продължи и през идващите дни; в понеделник ще бъде към момента относително топло с минимални температури сред 2° и 7° и оптимални - сред 7° и 12°, а във вторник температурите ще са съвсем без дневен ход, най-вече сред 0° и 5°. Времето ще бъде облачно, тук-там, основно в Западна и Централна България с превалявания, в понеделник ще са от дъжд, в планините над 1800 m - от сняг, а във вторник със захлаждането в западната част от Дунавската низина и високите полета и от сняг.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР