В навечерието на националния празник на България екипът на Фондация

...
В навечерието на националния празник на България екипът на Фондация
Коментари Харесай

За 3 март - депутати получиха от ученици учебно помагало по история и цивилизация

В навечерието на националния празник на България екипът на Фондация Българска Памет, отпред с нейния създател и ръководител доктор Милен Врабевски, както и възпитаници от столичното учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, регион Банкя откриха пред депутати в Народното събрание своята най-нова обществена акция „ Родолюбието - идея, която си заслужава”.

Целта на самодейността е да подсети, че любов към Родината се основава с казването на истината и би трябвало да се възпитава от най-ранна детска възраст.

Събитието се организира в залата на библиотеката в Народното събрание, а измежду присъстващите бе зам.-председателят на Комисията по обучение и просвета Ирена Анастасова, както и депутатите Елисавета Белобрадова и Христо Петров.

По време на срещата си с народните представители, учениците от учебно заведение „ Цар Симеон Велики” (район Банкя) - второкласничката Виктория Петрова и петокласникът Никола Борисов, подариха на всички присъстващи образователното пособие по история и цивилизация „ Моята България “ и описаха освен за какво родолюбието е значимо за тях, само че и по какъв начин то е заложено в образователната им стратегия.

Учебното пособие „ Моята България “ се състои от две елементи - за начален и гимназиален стадий и е осъществено взаимно сред Фондация Българска Памет и издателска група „ Просвета “. Изданието съдържа 51 тематики, обхващащи времето от праисторическата ера по българските земи до съвременността, а акцентът е подложен върху тези нови събития и персони, които разрешават по-пълното и правдиво реконструиране на българската история.

Идеята, която стои зад основаването на „ Моята България” е да покаже новия прочит на отминалите събития, което да способства за усилването на интереса, любознателността на читателя и да спомогне за възпитаването на младежите в родолюбие и историческа памет. Освен за възпитаници и студенти, образователното пособие е уместно и за всеки, който желае да усъвършенства своите познания за българската история, както и да научи нови и любопитни обстоятелства, касаещи значими дати от нашето минало.

„ Един от приносите ни през годините е реализирането на „ Моята България “. Изданието е резултат от дълготраен труд на най-авторитетните български историци и показва достоверната история на България, без да робуваме на непознати държавни доктрини. А акцията „ Родолюбието - идея, която си заслужава” е следващата самодейност, с която целим още веднъж да напомним какъв брой е значимо възпитанието в обич към Родината да бъде заложено в образованието и да се преподава на децата от най-ранна детска възраст на понятен и наличен език”, с тези думи доктор Милен Врабевски, главен идеолог и мотор на реализирането на плана, показа историческото издание и старта на акцията в постройката на Народното събрание.

Припомняме, че предходната година във връзка 24 май в Европейския парламент евродепутати от разнообразни парламентарни групи получиха британската версия на първото издание на образователното пособие по история „ Моята България “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР