“Евровизия и евро-атлантическите ценности..., “Евровизия - Балът на чудовищата, “-

...
“Евровизия и евро-атлантическите ценности..., “Евровизия - Балът на чудовищата, “-
Коментари Харесай

Брадати жени, дяволи с рога, безполов победител – “Евровизия” май стана балът на чудовищата

“Евровизия и евро-атлантическите полезности... ”, “Евровизия - Балът на чудовищата ”, “- Тате, тате, може ли да виждам Евровизия? - Не, сине! Пусни си порнхъб като всички останали естествени деца ”, “Надявам се повече да не видя името на България на Евровизия ”, “Това не е филм на ужасите, нито Аушвиц. Това е Евровизия 2024 ”, “Светът изтрещя. То не бяха брадати дами, то не бяха дяволи с рога, то не бяха татуирани вещици. Нормални хора няма. Някакви измислени безполови същества, които се чудят по какъв начин да се самоопределят ”.

 

Такива мнения заляха обществените мрежи след финала на песенния конкурс “Евровизия ”, който се състоя в събота, написа „ 24 часа “. Вероятно потребителите бяха предизвикани от чудатите визии и осъществявания на доста от участниците.

 

24-годишният Немо Метлер от Швейцария завоюва състезанието с песента The Code. В нея той разкрива какво е да осъзнаеш, че си небинарен (човек, който не се дефинира нито като мъж, нито като жена - бел. ред.). “Не се разпознавам като мъж или жена. Аз съм просто Немо ”, написа артистът в инстаграм. Предпочитал да се обръщат към него с неутралното местоимение “те ”.

 

Немо се появи на сцената в Малмьо, Швеция, с розова къса пола, шарена блуза и перли, залепени към очите му.

 

Много по-впечатляващи бяха испанската изпълнителка Mery Bas от дуото Nebulossa, която излезе с двама мъже по корсети, с прашки, мрежести чорапогащници, високи ботуши и очна линия. 

 

Финландският участник Windows95man пък сътвори илюзията, че е гол на сцената. По време на присъединяване си той излезе от огромно яйце единствено по тениска, шапка и бандаж с физически цвят, което заблуждаваше, че е гол. Към края на осъществяването си обу къси дънкови панталонки.

 

Представителите на Ирландия Bambie Thug се появиха като дяволи. Те бяха с нищожно облекло, рога и гръмък грим.

 

Тази година за първи път в историята на Евровизия участник беше дисквалифициран по време на състезанието. Нидерландският реализатор Йост Клайн беше отсечен таман преди финала. Причината е случай със служителка на “Евровизия ”, който се проверява от шведската полиция. Жената е подала тъжба.

 

Въпреки че България не участваше тази година в състезанието, в Малмьо имаше българска делегация от Мила Роберт, Тино, Лидия Ганева, която ни е представяла на “Детската Евровизия ” през 2016 година, и други

Немо от страната победителка прикани България да се завърне на “Евровизия ” следващата година. Същото обръщение на българските фенове изпрати и приключилият на 2-о място Baby Lasagna от Хърватия.

 

Още ли се чудите за какво не участваме в Евровизия‘ 24?! Не се чудете повече, а се запитайте: Откъде да изкопаем такива гении по родни земи и нужно ли е?! Нямаме представители, които да дават отговор на условията, чисто и просто… и дай Боже в никакъв случай да не отговаряме на такива условия!, иронично написа потребителка във фейсбук.

 

А изказванията на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), че конкурсът е само за музика и не се занимава с политика, май се случи тъкмо противоположното.

 

Отстраненият Клайн да вземем за пример на конференцията след втория полуфинал неведнъж покри лицето си с нидерландското знаме, с което показваше, че не е склонен да бъде подложен до израелската певица Еден Голан.

 

Тя бе позволена макар апелите от хиляди музиканти по света да бъде изключена, тъй като Израел провеждал геноцид в Ивицата Газа. Неутралността на “Евровизия ” бе оспорена и от шведския артист Ерик Сааде, който взе участие в откриващия номер на състезанието, носейки палестинска куфия към ръката си. Синдикатите в белгийска телевизия пък прекъснаха втория полуфинал, с цел да излъчат известие в поддръжка на палестинците.

 

Няколко часа преди финала норвежката водеща - певицата Алесандра Меле, се отдръпна, като изясни решението си в инстаграм, изтъквайки израелските дейности в Ивицата Газа.

 

На фона на всичко това състезанието бе белязан от напрежение и митинги поради присъединяване на Израел. Сред протестиращите бе и активистката за климата Грета Тунберг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР