Носителят на Оскар Фред Рус си отиде на 89-годишна възраст.

...
Носителят на Оскар Фред Рус си отиде на 89-годишна възраст.
Коментари Харесай

Продуцентът на Кръстникът почина на 89 години

Носителят на " Оскар " Фред Рус си отиде на 89-годишна възраст. Известният продуцент на " Кръстникът част II " е дълготраен помощник на режисьора Франсис Форд Копола и е спомогнал за стартирането на кариерите на доста суперзвезди, измежду които Джак Никълсън и Том Круз.

Рус е умрял в дома си в Бевърли Хилс в събота, дни след премиерата на последния му взаимен филм с Копола " Мегалополис ", която се състоя на филмовия фестивал в Кан.

Заедно с Копола работиха дружно повече от 50 години, като началото на сполучливия им тандем идва с работата по " Кръстникът ". Именно той повлиява за избора на Ал Пачино и Джеймс Каан в лентата, обратно на желанията на студиото. Той също по този начин продуцира номинираните за най-хубав филм на Копола " Апокалипсис в този момент " и елементи II и III на " Кръстникът ".

" Фред Рус притежаваше кастинг инстинкт, който беше съвсем непогрешим ", написа Копола в Instagram. " Той беше страховит другар и помощник през целия ми живот с същинска обич на първо място към филмите. "

Историите за въздействието му върху някои от най-големите филми на всички времена от трилогията " Кръстникът " до " Междузвездни войни ", са именити в Холивуд. Докато създава " Междузвездни войни ", Джордж Лукас пита Рус за мнението му. Лукас получава сюжета си назад от Рус с няколко имена, надраскани върху него: Харисън Форд, Кари Фишър и Джеймс Ърл Джоунс. Рус също по този начин оказва помощ за събирането на младите артисти за " Американски графити " и " Аутсайдерите " на Лукас, запознавайки необятната аудитория с хора като Том Круз, Форд, Даян Лейн, Ричард Драйфус, Роб Лоу, Мат Дилън и Патрик Суейзи.

" Винаги съм желал да мисля, че актьорите, които вземат участие в мой филм, ще станат звезди и за тях ще чуем още веднъж ", споделя той в изявление за кастинга на " Аутсайдерите ".

Понякога му е належащо известно време на увещание, като да вземем за пример да убеди студиата да вземат Форд да играе ролята на Хан Соло. През 2004 година Форд споделя: " След като повярва в теб, той е неотстъпчив. Продължаваше да ме предлага за разнообразни функции и аз продължавах да получавам отводи. Най-накрая нещата се получиха. "

Други открития на Рус са Даян Кийтън, Лорънс Фишбърн, Емилио Естевес и Дженифър Конъли.

Фред е роден в Санта Моника, Калифорния, на 22 май 1934 година и е израснал в Ривърсайд и Лос Анджелис, където посещава гимназия в известната Холивудска гимназия. След като приключва Калифорнийския университет в Лос Анджелис през 1956 година, той е свикан и служи в армията, едната дружно с Гари Маршал. Отдавна има въодушевление по филмите и влиза в отдела за поща в организация за гении, MCA, Inc, където една от странните му задания е да вози Мерилин Монро. Скоро взе участие в телевизионни излъчвания като " Шоуто на Анди Грифит " и " Това момиче ".

Филмовият му пробив идва с драмата за невярност на Ричард Лестър " Petulia " с Джули Кристи и Джордж С. Скот, която излиза на екран през 1968 година

" След това работата просто ми потече ", споделя Рус.

Той и Копола получават две номинации за най-хубав филм в една и съща година за " Кръстникът, част II " и " Разговорът ", печелейки за първия. Другите филми, които продуцира за Копола, са " One from the Heart ", " Rumble Fish, " " The Cotton Club ", " Tucker: The Man and His Dream " и " Tetro ".

Сътрудничеството със семейство Копола се разгръща. Рус продуцира и документалния Hearts of Darkness на починалата Елинор Копола, спечелил " Еми ".

Той също имаше пръст във всички филми на София Копола, в това число " The Virgin Suicides " и " Изгубени в ", запознавайки я с артисти като Кирстен Дънст, Джош Хартнет, Ел Фанинг и Кейли Спейни, които вземат участие в последния й филм " Присила. "

" Той беше решен в никакъв случай да не се отдръпна от филмовия бизнес и да продължи докрая ", споделя синът му в изказване. " Той сбъдна желанието си. "

 

Източник dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР