В навечерието на изборите за национални представители в Европейския парламент

...
В навечерието на изборите за национални представители в Европейския парламент
Коментари Харесай

Държавните глави на 21 страни от ЕС се обърнаха към избирателите

В навечерието на изборите за национални представители в Европейския парламент 21 държавни глави на страни членки на Европейски Съюз насочат апел към европейските жители да дефинират със своя глас на вота бъдещия път на Европейския съюз, заяви прессекретариатът на президента Румен Радев.

В декларацията, подписана от държавните глави на България, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Франция, Хърватия, Италия, Република Кипър, Латвия, Литва, Унгария, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Финландия се акцентира значимостта на съхраняването на Европейския съюз, неговата мощ и интеграция.

Европейската интеграция и единение са от извънредно значение и единствено една мощна общественост е способна да се изправи пред актуалните провокации, надхвърлящи националните граници. Европа ще се оправи сполучливо с световните опасности и ще продължи по пътя на икономическото и обществено доближаване и развиване само при съществуването на равнопоставеност в партньорството и взаимни дейности, е позицията на президентите.

" Не можем и не би трябвало да одобряваме мира и свободата, просперитета и благосъстоянието за даденост. Необходимо е всички да останем интензивно ангажирани с огромната концепция за мирна и интегрирана Европа ", се споделя още в документа.

Държавните глави показват, че през последните месеци повече от всеки път, Европейският съюз е изправен пред невиждани опасности и оттегляне от интеграционните процеси. В документа се акцентира, че както европейските жители, по този начин и държавите-членки имат потребност от мощен Европейски съюз, с общи институции, който е подготвен да възприема сериозно резултатите от своята активност и е кадърен да се реформира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР