В навечерието на балотажа на местния вот в София поставянето

...
В навечерието на балотажа на местния вот в София поставянето
Коментари Харесай

Нинова усети интрига и отказа на Борисов: Григорова да се разграничи от подкрепата му

В навечерието на балотажа на локалния избор в София слагането на клопки и избягването им става съществена дисциплинираност.

Явно схванала какви биха били последствията за нея и партията ѝ Корнелия Нинова бързо отигра подадената топка от Бойко Борисов – тя прикани Ваня Григорова да се разграничи от думите на водача на ГЕРБ.

По-рано денем Борисов сподели, че непоискана поддръжка е „ неприятно нещо “, визирайки „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, само че в това време предложи такава – на Българска социалистическа партия.

Без да пропагандира директно, Борисов цитира провалилият се претендент за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян, който споделил, че е „ по-добре държавна благосъстоятелност пред Държавна сигурност “.

Всъщност точните думи на Хекимян бяха, че „ следва сложен избор сред държавна благосъстоятелност и Държавна сигурност “, без самият той да декларира желание.

След хвърлената „ оферта “ Нинова незабавно прикани Ваня Григорова да се разграничи от Борисов. Самата тя съобщи, че партията ѝ бележи растеж по отношение на предходните парламентарни избори и направи контра оферта – да се гласоподава срещу ГЕРБ.

„ Да кажа нещо кардинално за балотажите, приканвам всички да се обединим против ГЕРБ. Тази борба я водим години наред. Злото в България е режимът на ГЕРБ, който мачка хората и ги държи в боязън и зависимости. На балотажите ще призоваваме всички против модела ГЕРБ в локалната власт. Промяната не стана на парламентарните избори, може и би трябвало да стане на локалните. Това, което е споделил Борисов, е недопустимо. Очаквам Ваня Григорова да се разграничи от позицията на Борисов. Смисълът на борбата в София е това ръководство да бъде заменено. Не мога да си показва, че нашият претендент ще бъда определен с гласовете на ГЕРБ “, безапелационна е Нинова, представена от „ Фокус “.

Причината водачът на левицата да изиска такова разграничаване евентуално е, че Борисов изкусно ще си присвои успеха. Както самият той сподели на брифинг в Пловдив – „ ще си върнем София, като я загубим “. Освен това той би могъл да употребява и възможна победа на Ваня Григорова, а да прокарва своите политики и ползи, а и плановете, за които отново през днешния ден съобщи, че ще следи доста деликатно дали ще бъдат прокарани.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР