В нашата партия Америка (ГЕРБ – бел.ред.) я приемаме като

...
В нашата партия Америка (ГЕРБ – бел.ред.) я приемаме като
Коментари Харесай

Борисов във Вашингтон: Вие тука си се карайте, при нас има място за републиканци, и за демократи

" В нашата партия Америка (ГЕРБ – бел.ред.) я одобряваме като едно цяло. Демокрацията изисква и по тази причина политическите партии идват на власт, отиват си. През първите осем години като министър председател работихме добре с вашата партия (Демократическата), която управляваше.
Тогава отново бях в Белия дом при президента (от Демократическата партия Барак) Обама. Хилари Клинтън (държавната секретарка) беше в София, господин (Джон) Кери (държавен секретар) беше в София. Така че сте ни еднообразно близки демократите и републиканците. Вие тука си се карайте. У нас има място и за едните, и за другите ".
Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Националния либерален институт във Вашингтон, където бе посрещнат от вицепрезидентката му Шари Браян.
Борисов не изневери и във Вашингтон на практиката си да предава значимите си изяви онлайн във Facebook.
В 21 часа българско време /2 часа местно/ е планувано Бойко Борисов да дойде в Белия дом, където ще има диалози на четири очи с президента Тръмп в Овалния кабинет.
Посещението му стартира от мемориала на Незнайния боец в националния гробищен парк Арлингтън, където той сервира венец.
Борисов бе посрещнат с 21 топовни салюта. В тържествената част на събитието участваха близо 400 бойци от всички подразделения на американските въоръжени сили, прецизират от държавната пресслужба.
" Тук, на това място, човек най-вече се сеща за това, какъв брой е скъп мирът “, сподели Борисов.
Борисов и Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство в региона на сигурността, енергийната диверсификация и други настоящи тематики.
Сред акцентите ще бъдат доставки на американски полутечен газ, плановете за газовия хъб Балкан, Балкански поток и интерконекора с Гърция.
Премиерът ще удостовери и уговорките на страната ни за повишение на бюджета за защита до 2% от Брутния вътрешен артикул (БВП). Очаква се да бъде разисквана и договорката за изтребителите F-16.
След това ще се организира и разширена среща на двете публични делегации.
В рамките на визитата Борисов ще организира и среща с представители на американския бизнес в постройката на Американската търговско-промишлена палата. Участие в нея се оаква да вземат висши ръководители на фирмите AT&T, която е компанията майка на притежателя на бТВ, AES, която у нас има въглищна и вятърна централа, Citibank, IBM, General Electric, която взе участие в процедурата за избор на стратегически вложител за дострояването на АЕЦ " Белене ", Гугъл, Фейсбук, Merck, MetLife, Motorola Solutions, UPS и други Фокус на срещата са капиталовите благоприятни условия в България и удобният бизнес-климат в страната, който подкрепя директните задгранични вложения у нас.
Съединени американски щати са стратегически сътрудник на България освен в областта на сигурността, само че и в енергетиката и търговията. Двустранната търговия през 2018 година доближи близо 1 милиарда щатски $ и означи 36% нарастване, като единствено за първите четири месеца на тази година доближи 412 млн. щатски $.
В ръководената от Бойко Борисов публична делегация влизат вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещаване в Съединени американски щати. Два пъти за присъединяване в сесии на Общото заседание на Организация на обединените нации - от 18 до 24 септември 2010 година за присъединяване в 65-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и от 23 до 29 септември 2018 година за присъединяване в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР