В началото на този месец стана ясно, че сред множеството

...
В началото на този месец стана ясно, че сред множеството
Коментари Харесай

Герой: Украинският актьор даде живота си, за да спаси деца

В началото на този месец стана ясно, че измежду множеството жертви на войната е и украинският артист Паша Лий, присъединил се като войник от Териториалната защита на родината си, който бе погубен в Ирпен при конфликтите с съветските специфични сили. Звездата от филмите " Штольня ", " Тіні незабутих предків ", " Зустріч однокласників " бе убит по време на евакуацията на града, пръв заяви тогава журналистът и юрист Ярослав Куц.

Сега, седмица по-късно, медиите в родината му предават, че минути преди гибелта си, 33-годишният актьор, изявявал се и като ефирен водещ, е свалил своята бронежилетка, давайки я на малко момче, което носел на ръце. Тамошната преса прецизира, че той е умрял, помагайки на деца да изоставен къщата си при изтеглянето на цивилните от обитаемото място, когато то било ненадейно нарушено от съветски обстрел, предава " Дир ".

Популярното лице от дребния и огромния екран се причисли към отбраната на своята страна пет дни по-рано - първи март. Последната му фотография в Инстаграм е качена малко по-късно, като на нея той стои пред фотографския обектив във военна униформа. В посланието към нея Паша изяснява, че в продължение на 48 часа не е имал опция да споделя нищо във виртуалното пространство поради бомбардировките. Постът му приключва с думите, че все пак даже за момент не е изгубил увереността си, че ще се оправят с ситуацията и Украйна ще устои на нашествието.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР