В началото на тази седмица антикризисните мерки на правителството ще

...
В началото на тази седмица антикризисните мерки на правителството ще
Коментари Харесай

Георги Гьоков: От 1 октомври ще има преизчисление, което ще сближи старите и новите пенсии

В началото на тази седмица антикризисните ограничения на държавното управление ще бъдат оповестени , удостовери пред БНР министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, само че не посочи дали това ще стане през днешния ден.
" В огромна степен ограниченията са изчистени и са подготвени за показване. Може би би трябвало да минат през експертен и политически съдружен съвет. Иначе парите са обезпечени за тях . "

Разговорът на премиера с работодателите е доста значим. Всеки може да стачкува, само че настояванията се реализират в договаряния , уточни Гьоков. По думите му това може да докара до " съответни ограничения, взаимно допустими и за двете страни ".

" Това държавно управление обича да приказва с хората. "

Според Гьоков задачата на диалозите не е " да се потуши митингът в сряда ".

21,6% нарастване на пенсиите в огромна степен компенсира инфлацията , разяснява общественият министър в предаването " Преди всички ".

От 1 октомври държавното управление желае да адресира различен проблем в пенсионната система – за огромните разлики в пенсиите, отпускани в разнообразни интервали, разясни Георги Гьоков.  

" И да въведем някаква правдивост. Ще има преизчисление, което ще сближи старите пенсии и новите . "

Относно минималната работна заплата Гьоков означи, че все не е ясно какъв брой ще бъде тя от 1 юли.

По тематиката с нулевата ставка за хляба и диференцирания Данък добавена стойност върху някои артикули от първа нужда общественият министър сподели, че " също има схващане сякаш за понижени ставки за храните ", само че " когато интервенираме Данък добавена стойност, ние не поддържаме единствено тези, които имат потребност от поддръжка, поддържаме и богатите ".

" Най-добрият метод е всяко българско дете да получи тези 50 лв.. Моето предпочитание е всяко дете да получи тези пари , тъй като инфлационният напън е върху всички – върху небогати и богати ", сподели още Гьоков за една от обсъжданите ограничения.

Важно е, че ще има отстъпка на бензиностанциите , счита Георги Гьоков. Той очерта като дискусионно и това дали през този механизъм за отстъпки в цената на горивата до 50 литра се подкрепят " всички на калпак ".  

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР