В началото на тази година Microsoft всички с предложението, което

...
В началото на тази година Microsoft всички с предложението, което
Коментари Харесай

Microsoft с важно уточнение за игрите на Activision Blizzard

В началото на тази година Microsoft всички с предлагането, което компанията насочи към Activision Blizzard за тяхното придобиване. Огромната договорка (оценявана на близо $70 милиарда) се чака да бъде затворена някъде през 2023, като към този момент има към момента незнайни. Като да вземем за пример дали американските регулатори няма да я спрат – въпреки всичко с Activision Blizzard, и след придобиването на Zenimax, Microsoft се трансформира в голям фактор в гейм промишлеността. Друг огромен въпрос, потискащ притежателите на PlayStation конзоли е дали компанията няма да ограничи игрите на издателя само до личната си екосистема от устройства – Windows и Xbox.

Притесненията на общността зад PlayStation имат съображение. След придобиването на Zenimax, Microsoft обясниха много мъгляво по какъв начин щели в решенията си да действат поотделно за всяка игра. Но още идната огромна игра на Bethesda да вземем за пример – – няма да се появи за PlayStation. Опасения в това отношение показаха и самите Sony.

„Очакваме, че Microsoft ще се придържа към договорните съглашения и ще продължи да пази игрите на Activision мултиплатформени“, от компанията в края на януари пред „Уолстрийт джърнъл“.

От друга страна, с придобиването на Activision Blizzard, Microsoft вършат голямо влагане и е разумно да се чака, че компанията желае да завоюва. Ако „отрежат“ всички притежатели на PlayStation, надали ще завоюват нещо. Това и в разбор от MIDiA Research, оповестен по-рано тази година. Самите Microsoft към този момент обявиха, че при Activision ще работят друго от случая с Bethesda и Starfield. Повтори го техен представител и тази седмица в диалог с.

Шефът на Xbox Studios Майк Бути твърди, че ще се отнася до игрите с голям брой консуматори, Microsoft ще резервира мултиплатформения им темперамент. „Ако придобием игра, която идва с голяма общественост, обхващаща голям брой платформи, последното нещо, което ще желаеме да създадем е да отнемем нещо на тези общности. Ако не друго, то нашето чувство е, че би трябвало да се отнасяме с грижа, да сме пастири, да продължаваме да построяваме и обгрижваме тази общественост, а не да я разделяме и да се опитваме да си вземем нещо за себе си“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР