В началото на миналата година Даниил Медведев се изкачи до

...
В началото на миналата година Даниил Медведев се изкачи до
Коментари Харесай

Битката за №1: Всички сценарии, по които Медведев може да измести Джокович

В началото на предходната година Даниил Медведев се изкачи до втората позиция в международната класация и по този начин се трансформира в първия състезател отвън Голямата четворка, който съумява да влезе в топ 2 от 16 години насам. Впоследствие руснакът затвърди отличните си изяви и се трансформира в съперник номер едно на Новак Джокович за лидерската позиция в АТР класацията.

През януари Медведев бе извънредно покрай това да измести сърбина, откакто поведе с 2:0 сета на финала на Аустрелиън Оупън, само че позволи поврат против Рафаел Надал, оставайки на крачка от първото място. Руският представител обаче се намира в доста по-добра позиция от Ноле, защото в края на месеца актуалният международен номер едно ще загуби 2000 точки от миналогодишния си успех, откакто през този сезон бе депортиран и не получи опция да ги отбрани.

Джокович ще се завърне в игра на АТР 500 шампионата в Дубай, започващ на 21 февруари, като по същото това време Медведев ще вземе присъединяване в конкуренцията от същата категория в Акапулко, като точно тогава първенецът от US Open 2021 ще може да изпревари Новак и да оглави подреждането.

Ще има смяна на върха на ранглистата, в случай че:
Медведев завоюва купата в Акапулко, без значение от резултатите на Джокович в ДубайМедведев доближи до финала в Акапулко, а Джокович не завоюва купата в ДубайМедведев доближи до полуфиналите в Акапулко, а Джокович не играе на край в ДубайМедведев доближи до четвъртфиналите в Акапулко, а Джокович загуби преди полуфиналите в ДубайМедведев доближи до втория кръг в Акапулко, а Джокович инкасира проваляне преди полуфиналите в ДубайМедведев загуби на старта в Акапулко, а Джокович не доближи до четвъртфиналите в Дубай

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР