В началото на 2022 година Фелипе Другович се завърна в

...
В началото на 2022 година Фелипе Другович се завърна в
Коментари Харесай

Друговиц не е очаквал такава доминация във Формула 2 през 2022 година

В началото на 2022 година Фелипе Другович се завърна в тима на Министерство на правосъдието Моторспорт, с който той направи своя дебют във Формула 2 през 2020 година. Тогава бразилецът завоюва три победи в 24 надпревари, след което избра да премине в екипа на Виртуози, където имаше много разочароваща акция през 2021, в която не завоюва нито един път.

При завръщането си в Министерство на правосъдието Моторспорт той доста бързо откри скоростта, която показва в дебютната си акция и още във втория уикенд за година завоюва полпозишъна и успеха в главното съревнование в Джеда. До края на сезона той завоюва още четири победи, в това число дубъла на „ Каталуния “ и изцяло справедливо стигна до купата, която той си подсигурява кръг преди края на акцията.

В крайното класиране бразилецът приключи с актив от 265 точки и задатък от цели 101 по отношение на неговия подгласник Тео Пуршер. Така той записа една от най-категоричните победи в модерната история на Формула 2, а към нея можем да включим и годините, в които шампионатът бе прочут като ГП2.

„ Беше необикновено сезон, сложен за разказване с думи. Мисля, че се справихме. Основната цел пред мен беше да печеля купата, само че също така желаех да съм доста непрекъснат, което съумях да направя и съм удовлетворен от резултатите си. Те ми отвориха порти за бъдещето “, сподели Другович по време на формалната церемония вечеря на ФИА.

„ Бях сюрпризиран от превъзходството си. В началото на сезона бяхме доста положителни, само че в средата изостанахме леко и загубихме точки от нашите противници. В края обаче ние се върнахме в челото и аз съм доста удовлетворен от това. Бях доста сюрпризиран от цялостното ми показване през сезона “, добави бразилецът.

Освен петте си победи той записа още шест качвания на почетната стълбичка и общо 20 влизания в топ 5 в границите на 28-те надпревари, които се организираха през миналия сезон. В единствено четири от тях той не съумя да вземе точки, като един от тези случай бе в спринта на „ Монца “, когато той отпадна още в първата обиколка. Дори и това обаче не спря Другович да си подсигурява купата още в съботния ден в „ Храма на скоростта “, което му разреши да кара освободено в последните три старта за годината.

След спечелването на купата бразилецът стана първият член на програмата за развиване на млади водачи на отбора на Астън Мартин. Като част от нея той се включи в първата подготовка преди Гран При на Абу Даби предишния месец, а също така взе присъединяване и в теста за млади водач, който се организира на „ Яс Марина “ след края на сезона във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР