В музикалния видеоклип към последния им сингъл DTDTGMGN членовете на

...
В музикалния видеоклип към последния им сингъл DTDTGMGN членовете на
Коментари Харесай

Членовете на поп групата Eternity могат да пеят, танцуват и жънат успехи. Но не са истински

В музикалния видеоклип към последния им сингъл " DTDTGMGN " членовете на южнокорейската група Eternity танцуват в ритъма на песента. " Дръж ме крепко, облегни се на рамото ми ", пеят те. Но нито един от 11-те членове на кпоп групата не може да направи това - най-малко не физически, тъй като те не са същински.

CNN споделя за една от новите известни групи в корейската музика и следващата, която размива границите сред действителното и виртуалното развлечение. Eternity е женска поп група, може да гледате техните видеоклипове, евентуално да чуете някой от песните им по радиото, само че в никакъв случай няма да може да отидете на техен концерт, тъй като целият план е основан благодарение на технология за изкуствен интелект.

Бандата следва прочут модел в к-поп промишлеността - има собствен водач, вокалисти, рапъри и танцьори. Но един от членовете ѝ изпъква най-ярко - Зае-ин, която може да прави неща, които множеството хора реализатори мъчно биха могли да реализират.

" Тя може да пее доста добре, да рапира и да бъде изобретателна като същински фешън дизайнер. Родена е и да бъде актриса ", споделя Парк Джи Юн, основният изпълнителен шеф на компанията, която менижира Eternity.

С помощта на технология за промяна на лица в действително време и глас, генериран от изкуствен интелект, Зае-ин събира в себе си 10 разнообразни души, в това число артисти, артисти и танцьори, които дават гениите си на нейния аватар.

В едно от видеата, оповестени в профила на Зае-ин в Instagram, да вземем за пример, тя кара лонгборд край река Хан в Сеул. Всичко това обаче е единствено частично действителност. За видеото основателите ѝ снимат каскадата с дубльорка, а след това нейното лице е заменено с това на Зае-ин.

" Можем да забележим Зае-ин като певица, като актриса или кореспондент. Съществуват разнообразни нейни версии, тъй че преимуществото е, че можем да създадем това, което един човек не може ", споделя виртуалната звезда в изявление за CNN, по време на което е играна от артист.

" Единственото нещо, което не можем да вършим, е да даваме подписи ", майтапи се тя.

Въпреки че физически групата не съществува, тя жъне триумф. Видеоклипът на песента " DTDTGMGN " е гледан близо 6,5 млн. пъти в платформата YouTube.

Как се основава група от нищото?

Първата стъпка, която екипът зад Eternity подхваща, е да проектира външния тип на своите членове. Екипът на Парк генерира 101 неповторими цифрови лица, въодушевени от съществуващи корейски звезди, преди да ги раздели на четири категории - " секси ", " сладки ", " интелигентни " и " почтени ". Впоследствие вариантите биват лимитирани до 11 посредством онлайн анкета.

След това, употребявайки технологията за дълбоки фалшификации (т.нар. deep fake), компанията основава първия музикален видеоклип на групата през 2021 година Реакциите към видеоклипа са смесени. Много консуматори в обществените мрежи смят, че израженията на лицата на членовете на групата наподобяват неестествено и не подхождат на телата им.

Създателите на групата обръщат внимание на рецензии и вземат решение да подобрят продукта си. В идващия музикален клип на песента " No Filter " почитателите към този момент са удовлетворени, като някои даже означават, че групата е съвсем неразличима от същинска.



Други музикални организации също опитват с изкуствен интелект. SM Entertainment - компанията, която стои зад мегазвезди в кпоп сектора осъществя собствен личен план. Тя сътвори групата Aespa, в която членуват четирима изпълнителни и техните виртуални сътрудници.

Това е следващото доказателство за бързото развиване на изкуствения разсъдък, който към този момент си пробива път и в света на музиката. По-рано през годината ария на Drake и The Weeknd стана шлагер в обществените мрежи и даже оглави някои музикални ранглисти. Впоследствие се оказа, че двамата реализатори нямат нищо общо с парчето, а то е плод напълно на технология за изкуствен интелект.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР