В моменти на стрес човешкото тяло произвежда адреналин, който помага

...
В моменти на стрес човешкото тяло произвежда адреналин, който помага
Коментари Харесай

10 болести, които ни докарва стресът. Как да не ги допуснем

В моменти на стрес човешкото тяло създава адреналин, който оказва помощ да се задейства умствената активност. Въпреки това, такава " вълна " от страсти е сериозна и многократните стресови обстановки дават път на уязвимост, възприятие на незаинтересованост, некадърност да се мисли ясно и последователно и в последна сметка организма развива разнообразни болестни положения.

Болести на сърцето

Стресовите обстановки въздействат негативно върху положението и действието на сърдечно-съдовата система, което води до развиване на болести: хипертония, инфаркт на миокардата, ангина пекторис.

Астма

Когато равнищата на стрес се повишават, признаците на астмата стават все по-активни. От психо-емоционалното положение и нервно претоварване зависи астматичното положение. Стресът по някакъв метод въздейства върху емоционалността на индивида, предизвиквайки боязън, безпокойствие, яд, рев, смях, и друг тип страсти, които могат да провокират астматичен припадък.

Затлъстяване

Когато сме уплашени, кортизолът (катаболен стероиден хормон) е освободен, което предизвиква натрупването на мазнините в тялото, огромна част от него се появява в региона на корема.

Диабет

Учените са открили, че хроничният стрес на работното място може да докара до диабет. Тези данни са получени от наблюдения, траяли 13 години. В тях взеха присъединяване повече от 50 мъже и дами. Оказва се, че в случай че непрекъснато има стрес на работното ви място се усилва рискът от диабет с 45%.

Главоболие

Стресът предизвиква освен главоболие, а и напрежение в региона на шията, както и дълготрайна мигрена.

Депресия

Тежко стресовите обстановки, употребяват доста сила от тялото и предизвикват дълбока и продължителна меланхолия.

Разстройства на стомашно-чревния тракт

Нарушения на стомашно-чревния тракт лекарите разказват като био обществено заболяване. Това значи, че се появява от честият стрес и неврози, породени от сложните условия на труд, дългото работно време и неправилното хранене.

Алцхаймер

Повтарящите се стресови обстановки провокират натрупването на неразтворимия тау протеин, който предизвиква невродегенеративни болести, които могат да се развият по-късно в заболяването на Алцхаймер.

Преждевременно стареене

Стресът форсира биологичното стареене. Той освен води до обстоятелството, че изглеждате по-възрастен човек, само че също по този начин и води до намаляване на имунната система, което го прави по-податлив на заболяване и усилва риска от съществени здравословни проблеми.

Ранна гибел

Симптомите на тревога и меланхолия покачват риска от психологични разстройства, при което индивида е изложен на риск от по-ранна  гибел. Психологическата меланхолия е рисков фактор за смъртност, по-големият стрес - по-голям риск.

Списъкът с заболявания е огромен и при всеки деянията са разнообразни.

Ето някои от препоръките, които дават експертите, с цел да не допуснем да се стигам там:

1. Осигурете си задоволително сън. Лягайте най-късно в 23 часа и се пробвайте да ставате заран към 7-7:30, тъй като тогава се разсънва Ян силата в природата и е най-подходящото време за спортуване и едно положително начало на деня.

2. Хранете се постоянно и разнообразно. Някои от дамите в устрема си да отслабнат или заради липса на време пропущат закуската. Това е огромна неточност, тъй като със закуската си набираме по-голямата част от нужната сила за деня. Желателно е заран да хапваме зърнени каши, като овесена, каша от елда, ориз и други, тъй като съгласно обичайна китайска медицина зърнените култури са добър източник на сили и сила. Освен това можем да прибавим и по едно яйце или друг продукт, богат на белтъчини. В дневното меню би трябвало да се заобикалят мазните и пържени храни, то би трябвало да е богато на зеленчуци, плодове, риба и други здравословни храни.

3. Спортувайте постоянно. За да циркулира обикновено силата и кръвта, организмът ни се нуждае от придвижване. Не е наложително да ходите във фитнес зала, една половин часова разходка също би била задоволително потребна.

4. Отделяйте най-малко по 10 минути всеки ден за релаксация. Различните системи като йога, цигун и така нататък оферират разнообразни способи за това. Но може би най-простия и елементарен е да намерите умерено и прелестно място, да седнете или легнете комфортно и да се концентрирайте в дишането си. След тези 10 минути ще се почувствате като след къса обедна дрямка- по-бодри и освежени.

5. Масажът нацяло тяло или на ходила след тежкия и под напрежение ден също успокоява нервната система и възстановява силите.

6. Намерете си занимание. Заниманията с нещо, което харесвате, ще ви донесат задоволство и също ще ви подействат отпускащо като релаксация.

7. Общувайте повече с хората. Размяната на хрумвания и диалозите с другари ще ви измъкнат от омагьосания кръг на мисли, в който попадате под въздействието на стрес или прочувствено натоварване.

8. Усмихвайте се повече. Усмивката ще ви накара да се почувствате по-добре, ще изгони напрежението, също така ще сътвори въодушевление на хората към вас и ще направи по-привлекателни.

9. Колкото и да е мъчно, не падайте духом и не губете религия и вяра в живота. В тунела постоянно има светлина, даже и да не я виждаме сега.

Източник: zdravnitza.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР