В момента ураганът „Ирма”се доближава до Бахамските острови и Куба.

...
В момента ураганът „Ирма”се доближава до Бахамските острови и Куба.
Коментари Харесай

Флорида в очакване на „Ирма”: Пътищата са задръстени, бензин и храна няма

В момента ураганът „ Ирма”се приближава до Бахамските острови и Куба. Очаква се да доближи американския бряг в неделя сутринта.

Силата, с която „ Ирма” ще връхлети Флорида в неделя сутринта се чака да бъде от предпоследната четвърта категория, което значи изключителна мощ на бедствието - ветрове над 210 км/ч, които ще нанесат съществени провали даже на солидни постройки, ще изтръгне дървета и може да прекъсне връзки и пътища.

Ураганът към този момент доближи Куба. По-рано денем локалните организираха религиозно шествие и насочиха молива да бъдат пощадени от бедствието. Десетки хиляди туристи бяха евакуирани от острова.

" Разтревожени сме от ветровете и от заплахата океанът да се надигне. Но нищо не може да спре това, което идва ", показа Клемента Орама.

НАСА популяризира нова анимация за силата на урагана, на база на събраните досега данни. Жителите на Бахамските острови, Хаити и Доминиканската република също се приготвят за „ Ирма.”

За евакуация във Флорида към този момент е късно, споделя Боряна Ален. По думите й евакуирането е съвсем невероятно - пътищата са задръстени, наподобяват по-скоро на паркинги. „ Евакуирането на този стадий е по-опасно от колкото оставането на едно място. Стига то да е добре защитено”, съобщи тя.

В Тампа към този момент няма гориво, няма и опция за овакантяване на щата. Затова студентката по правосъдна медицина Анастася Михалева ще прекара идващите дни в университета.

Тя споделя, че в бензиностанциите към този момент не е останал бензин, магазините са празни, няма вода, няма храна. Анастася ще потърси леговище в университета. Според управляващите в Тампа той е измежду по-сигурните здания.

Междувременно нова буря набира мощ на Карибите. Ураганът " Хосе " доближава Малките Антили и силата му към този момент е от трета категория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР